Santiago Lanchares

Piña de Campos (Palencia) ( 1952 )
Santiago Lanchares
Realitza els estudis musicals al Real Conservatorio Superior de Música de Madrid: Harmonia (C. Bernaola), Contrapunt i Fuga (F. Calés), Tècnicas Contemporànies (L. de Pablo). Posteriorment assisteix a Cursos i Seminaris de composició amb Olivier Messiaen, Cristóbal Halffter, Helmut Lachemann, etc.
Ha rebut encàrrecs del C.D.M.C, I.N.A.E.M., C.O.M. 92, Radio de Hungría, Radio Nacional de España, Quincena Musical Donostiarra, Proyecto Guerrero, Festival de Alicante, Conservatori de Yakarta, així com de diversos solistes, grups i institucions privades. La seva música s’ha interpretat en diferents Cicles i Festivals europeus, a Amsterdam, Budapest, Bucarest, Lisboa, Londres, Buenos Aires, Austràlia, Nova Zelanda i Indonesia. Ha estat convidat a participar amb una composició als Concerts en homenatge a Bela Bartok en ocasió del seu centenari, organitzats per la Ràdio d’Hongria. Amb "Recordando a Ma Yuan" ha representat Espanya a la Tribuna de la Unesco de 1.992 en la modalitat de Música electroacústica. Ha estat professor del Seminari Los Conciertos didácticos, dins del XXVIII Curso Internacional Manuel de Falla de Granada. A l’Octubre del 2002, el XVIII Festival de Alicante li ret homenatge en el seu 50 aniversari al concert de clausura del Festival. El mateix any "Anandamanía" és seleccionada per a la Tribuna Internacional de la Unesco, celebrada a Viena, i el Concurs Internacional de piano Xavier Montsalvatge escull "Dos Danzas y un Interludio", com una de les obres obligades de la segona fase.

Entre 1.981 i 1.995 ha col·laborat amb Radio 2 Clásica, on ha treballat com a director i guionista de nombrosos programes: Naturaleza y Música, La Hora de las Danzas, La música de Cámara, Concierto doméstico, etc. Ha desenvolupat activitats de comentarista musical i crític discogràfic. També s’encarrega d’enregistraments musicals: ha estat productor del CD amb obres orquestrals de Rodolfo Halffter enregistrat per la Orquesta de la Comunidad de Madrid con J. R. Encinar a la direcció. En el capítol de gravaciones pròpies, el pianista Ananda Sukarlan ha enregistrat un CD amb la seva integral pianística; la Orquesta Filarmónica de Gran Canaria dirigida per Adrian Leaper, amb Fernando Palacios com a narrador, gravarà en CD ¡Pasen, señores, Pasen! per a la colecció de gravacions d’obres didàctiques de l’orquestra.

El 2003 estrenà el ballet Castor & Pollux, per a piano i percussió.

Últimes notícies

Santiago Lanchares
Estrena de

Estrena de "Lamento, Súplica y Renacimiento" de Santiago Lanchares

Dijous 28 i divendres 29, l'Orquestra de RTVE, sota la direcció de Michael Francis estrenarà Lamento, Súplica i Renaixement. L'obra és un encàrrec de la AEOS i la Fundació Autor i representa el treball més recent del repertori orquestral del compositor.
Llegir més

"Polifemo": estrena absoluta al Festival Ensems

El proper dijous 12 de maig es durà a terme el concert titulat "...cuando tú, que eres sombra" en homenatge a Tomás Luis de Victoria, dins del 33º Festival de Música contemporánea Ensems d'aquesta ciutat, el més antic d'Espanya dedicat a la música ...
Llegir més
La música contemporània per nens a la Fundación Juan March

La música contemporània per nens a la Fundación Juan March

La sèrie "Aula de (Re)estrenos" és una de les nou en les quals s'estructura l'oferta musical de la Fundació Juan March. Iniciada al 1986, ofereix obres de compositors espanyols que per la raó que sigui no són fàcils de trobar i escoltar després de
Llegir més