Hèctor Parra

Barcelona ( 1976 )

Nascut a Barcelona el 1976 i resident a Paris des del 2002, va fer els estudis musicals al Conservatori Superior de Barcelona (Carles Guinovart i David Padrós), a Ginebra amb Michael Jarrell i a l’IRCAM amb Jonathan Harvey i Brian Ferneyhough, entre d’altres. Des del 2013 és professor de Composició del curs internacional de composició de l’IRCAM.
El 2011 va rebre el premi Ernst von Siemens de Composició i el 2007 el Donald Aird Memorial Prize de San Francisco i el Premi Impuls (Graz). El 2005 va guanyar per unanimitat el Tremplin de l’Ensemble InterContemporain i el 2002 el Premi de Composició Musical de l’INAEM. Ha rebut encàrrecs de l’Estat francès, del Museu del Louvre, de l’Acadèmia de les Arts de Berlín, de la Munchener Biennale, de la Philharmonie de Colònia, de la Wiener Konzerthaus, de la ONE i de l’OBC entre d’altres.

Orquestres com les filharmòniques de Tòquio i Brussel·les, la BBC Scottish Symphony Orchestra, la Freiburger Barockorchester, la Stuttgart Radio Symphony Orchestra o el Klangforum Wien han int

Ha escrit cinc òperes en col·laboració amb els escriptors Marie NDiaye, Händl Klaus, la física teòrica Lisa Randall i els directors d’escena Calixto Bieito i Georges Lavaudant, entre d’altres. Han estat estrenades amb gran èxit de públic i de crítica a Múnic, Paris, Schwetzingen, Madrid, Barcelona, Berlin, etc.

La seva música està publicada per Durand/Universal Music Publishing Classical i per Tritó Edicions. Els segells austríacs KAIROS i Col·legno i el català Ars Harmònica han publicat quatre CDs monogràfics amb la seva obra.

Ultims concerts

Hèctor Parra

Obres

Hèctor Parra

Per Conjunts de cambra

Obra
Quartet de corda
Fragments striésQuartet de fustes
Andante sospesoSolista i piano
Stasis -Antigone IQuartet de corda
Abîme -Antigone IVConjunt de families diverses (6 ó més instruments)
Mort d’Antigone-Antigone IIIDuet de families diverses
Ciel rouilléConjunt de families diverses (6 ó més instruments)
Vestigios2 Pianos a 4 mans
L’Aube AssaillieDuet de families diverses
ZangeziQuintet de families diverses
String TrioTrio de cordes
Tentatives de réalitéDuet de families diverses
De lejosSolista i piano
Trio ôWortschattenöPiano trio
ChymischDuet de families diverses
PulsionsConjunt de families diverses (6 ó més instruments)
Trio núm. 2 "Knotted Fields"Piano trio
Conjunts de cambra
Conjunts de cambra
OnaConjunts de cambra
Love to RechercheQuintet de families diverses

Últimes notícies

Hèctor Parra
Héctor Parra estrena una peça inèdita en el XI Concurs Internacional de Direcció de l'Orquesta de Cadaqués

Héctor Parra estrena una peça inèdita en el XI Concurs Internacional de Direcció de l'Orquesta de Cadaqués

Amb la voluntat de seguir apostant per la música contemporània, l'onzena edició del Concurs Internacional de Direcció de l'Orquesta de Cadaqués (de l'11 al 19 de desembre) estrenarà una peça simfònica inèdita del compositor Héctor Parra (Barcelona, 1976), un dels autors més destacats del catàleg de Tritó Edicions. La partitura, titulada “L'absència”, va ser encarregada pel certamen amb la intenció de fomentar que els joves directors interpretessin peces d'avui en dia.
Llegir més
Agenda de concerts

Agenda de concerts

Potser encara no saps que a Tritó tenim una agenda de concerts amb tota l'activitat musical dels nostres compositors, bé sigui a casa nostra com a l'estranger. Aquesta setmana sense anar més lluny, la Oviedo Filarmonía, amb la direcció de Lorenzo ...
Llegir més
Hèctor Parra, premiat per la Fundació Ernst von Siemens

Hèctor Parra, premiat per la Fundació Ernst von Siemens

El compositor barceloní Hèctor Parra guanya un dels premis de promoció musical més cobdiciats pels joves compositors, de la Fundació Ernst von Siemens per a la Música, esdevenint el primer català en aconseguir-lo. El premi està dotat amb 40.000 ...
Llegir més