Francisco Cano

Madrid ( 1939 )
Francisco Cano
Compositor. Estudià al Conservatori Superior de Madrid amb V.Echevarría, F.Calés Otero, G.Gombau i D.Halffter. La seva època de formació comprèn entre 1957 i 1968, moment de gran ambient musical que l’influencia de manera molt diversa (des del serialisme integral, a la Segona Escola de Viena o M.A,Coria).
Té diferents responsabilitats musicals a TVE i li ha fet produir molta música per a publicitat, radio, televisió o cinema. És membre també de l’Associació de Compositors Simfònics Espanyols.

Les seves primeres obres daten cap al 1967-1974, i destaca Concertino per a piano i orquestra. En general, l’obra d’aquest període es caracteritza per la claredat, l’equilibri de les parts, la clara manifestació dels llenguatges diversos que va triant. Fins i tot comença a composar alguna òpera o obra escènica.
La seva etapa a partir de 1975 és ja de maduresa, i està marcada pel sensorialisme musical tot i que té elements que l’enllacen amb l’etapa anterior. Combina elements tonals amb atonals, de diversos orígens...
Poca producció té ja als anys 80 però en la majoria pren com a premisses els principis que havia utilitzat a la seva primera maduresa, distanciant-se de modes i avantguardismes.