Miquel Ortega

Barcelona ( 1963 )
Miquel Ortega
Neix a Barcelona en una família sense antecedents musicals. Cursà els estudis musicals al Conservatori Superior del Liceu i l’any 1979 entra a formar part de la plantilla de mestres del Gran Teatre del Liceu de la mà del baríton Vicenç Sardinero. Amplia els seus estudis amb els mestres Ernest Xancó (Violoncel), Manuel Oltra (Contrapunt, Instrumentació i Composició) i amb Antoni Ros Marbà (Direcció d’orquestra).
L’any 1990 es trasllada a Madrid com a mestre concertador del Teatro Lírico Nacional La Zarzuela, iniciant allà la seva tasca com a director d’orquestra impulsat per Miquel Roa i Emilio Sagi. És membre de l’Associació Catalana de Compositors i ha estrenat diverses obres tant a l’Estat Espanyol com a l’estranger.
La seva obra es pot classificar dins d’un estil neoclàssic de trets tonals amb incursions atonals esporàdiques de caire molt mediterrànies.

Últimes notícies

Miquel Ortega
Una òpera de Miquel Ortega sobre un dels drames més coneguts de García Lorca

Una òpera de Miquel Ortega sobre un dels drames més coneguts de García Lorca

Tritó està preparant l’edició de la partitura de l’òpera La casa de Bernarda Alba de Miquel Ortega, un dels col·laboradors habituals de l’editorial. L’obra, que posa en música un libretto de Julio Ramos que adapta la coneguda tragèdia de Federico ...
Llegir més
Col·lecció Música Breu

Col·lecció Música Breu

Tritó Edicions presenta la nova col·lecció de publicacions de música de cambra. Amb el títol de Música Breu, es tracta d'una sèrie d'obres de música espanyola de cambra i de curta durada. Al desembre es donà sortida als següents títols, que ja ...
Llegir més