Àngels Alabert

Girona ( 1937 )
Àngels Alabert
Professora del Conservatori de Girona on imparteix les matèries de música de cambra, piano, harmonia, contrapunt, fuga, composició i instrumentació realitzant una tasca pedagògica intensa.
Compositora d’obres per a piano, orquestra i cor, ha treballat la composició amb els mestres Manel Oltra, Xavier Monsalvatge, C. Guinovart i Josep Soler, la direcció d’orquestra amb A. Ros Marbà i la direcció coral amb E. Ribó i Oriol Martorell.
Dóna cicles de conferències d ’historia de la música i estètica musical. És membre assessor del Departament de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya havent treballat pel seu encàrrec en la recerca i transcripció de cançons i temes populars i etnomusicológics.
Desde fa 18 anys dirigeix el Cor Maragall de Girona amb qui ha treballat un ampli i variat repertori d’obres que van des del Requiem de Mozart ,el Carmina Burana, la cantata Rejoice in the Lamb de B.Britten, la 9a Simfonia de Beethoven, fins l’òpera Dido i Aeneas de Purcell passant per un ampli repertori de musica catalana com obres del Llibre Vermell de Montserrat, del Renaixement, Classicisme, Romanticisme i obres d’autors contemporànis, etc.
Es membre del jurat de diversos concursos: el de Piano "Ciutat de Berga" des del 1985, Internacional de Composició "Mestre Civil" de Girona, Certamen Musical de Composició per a Cobla de Banyoles-Ceret des de 1984, Concurs de Sardanes de la Bisbal d’Empordá entre altres.
Desde 1990 forma part del Trio de Cambra Alemany, J. Nikel, flauta travessera i U. Keusen, violoncel amb qui han fet nombrosos concerts a Catalunya i Alemania, havent gravat un compacte amb obres cambrístiques de amb dues nacionalitats.
Com a pianista també forma part desde l’any 1991 del grup Paraula de Poeta.

Obres

Àngels Alabert

Un sol instrument

Obra
Et miro adormida...Soprano