Jesús Rodríguez Picó

Barcelona ( 1953 )
Jesús Rodríguez Picó
Nascut a Barcelona, Jesús Rodríguez Picó va realitzar els estudis musicals al Conservatori Superior de Música del Liceu, obtenint el títol de Professor Superior.
Instrumentista i compositor, va ampliar els estudis de clarinet a França, posteriorment es va familiaritzar amb el repertori de música contemporània, col•laborant en qualitat de clarinetista amb diversos conjunts especialitzats com el "Grup Instrumental Català", "Solars Vortices", "Multimúsica" etc. També va realitzar entre els anys 1976 i 1990 nombrosos concerts i gravacions radiofòniques, difonent la música per a clarinet i estrenant obres de compositors contemporanis.
Les seves composicions han estat interpretades per conjunts i orquestres com "Diabolus in Musica", "Solars Vortices", Grupo Koan, Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Filharmònica de Minsk, Orquesta Nacional de España, etc.
L’any 1982 va guanyar el premi del concurs de composició de Joventuts Musicals de Barcelona.
Paral•lelament a la seva activitat de compositor, ha exercit la pedagogia musical a diferents escoles de música i al Conservatori Professional de Música de Badalona. Ha col•laborat amb diversos mitjans de comunicació com Ràdio Barcelona i diferents revistes especialitzades. També ha format part del consell de direcció de "Catalunya Música- Revista Musical Catalana" (1989-1991).
L’any 1987 va elaborar el projecte de l’emissora de música "Catalunya Música", de la qual va ser cap de programes fins desembre de 1990, en què va incorporar-se com a Delegat de Música al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Un cop acabat aquest període va tornar a l’activitat pedagògica, incorporant al catàleg nombroses obres concebudes per ser interpretades per estudiants de música, destaquen els diversos Fragments d’estiu, les cantates Dissabte matí i El partit del segle.
Les seves composicions estan editades per Editorial Boileau, La mà de Guido, Catalana d’Edicions Musicals, Clivis Publicacions, DINSIC i Amalgama Edicions. D’entre les diverses gravacions discogràfiques que recullen la seva obra destaquen dos discs compactes monogràfics, el primer inclou diverses composicions escrites entre els anys 1988 i 1991 com el Concert per a clarinet i orquestra núm. 1, i les Imatges de l’Alícia, el segon recull obres de cambra per a clarinet i piano.
És autor del llibre Xavier Benguerel, obra y estilo, publicat per Idea Books.
Ha escrit tres òperes El paradís de les muntanyes a partir d’Alfred Jarry, estrenada el Teatre Lliure de Barcelona l’any 1998, Hotel Occident amb text de Lluïsa Cunillé, i Opportunitas obra estrenada al Festival Altaveu del 2004.

Obres

Jesús Rodríguez Picó

Per Conjunts de cambra

Obra
Dos estudis per a instruments per a ventConjunts de cambra

Un sol instrument

Obra
ToccataPiano sol