Núria Giménez-Comas

( Girona, 1980 )

Núria Giménez-Comas Comença els estudis musicals amb el piano fent els estudis superiors amb els professors Víctor Cordero i Margarita Serrat. Posteriorment, després de fer estudis de contrapunt, harmonia i fuga al conservatori de Badalona (amb compositors com Alejandro Civilotti) entra a l'Esmuc per estudiar composició. Treballa amb el compositor Christophe Havel, amb qui també descobreix el món de la música electroacústica aprofundint en la noció de timbre, i amb qui farà el projecte final tractant la relació entre la música i les matemàtiques. Després d'un any estudiant amb Mauricio Sotelo anirà a la Haute École de Ginebra on treballarà amb els compositors Michael Jarrell i Luís Naón. Allà descobreix les eines de l'electrònica en temps real amb Eric Daubresse i realitza el treball de màster sobre alguns punts de la percepció sonora.

Molt interessada en la música mixta és seleccionada per a fer el Cursus 1 per a compositors a l'IRCAM així com el Cursus 2, que realitza gràcies a la beca de postgrau de Cajamadrid. En el marc d'aquest últim treballa amb el Quartet Diotima en el marc d'una col·laboració amb Voix Nouvelles de Royaumont utilitzant el nou sistema d'espacialització sonora en 3D ambisonics.

També molt interessada en els projectes col·laboratius, realitza diversos projectes amb artistes com el video-artista canadenc Dan Browne amb diferents formats així com treballa amb altres artistes com de renom com l’actor Lambert Wilson i Michel Derville. En el marc d’un encàrrec dels centres Grame-Ircam realitza una col·laboració estreta amb la poetesa Laure Gauthier per a construir un gran format sobre la idea «d’arquitectura poètica».

Recentment ha realitzat una residència de recerca artística a l'Ircam/ZKM sobre el tema "Escultures sonores en 3D" treballant el format d'instal·lació sonora immersiva.

Ha rebut encàrrecs d'ensembles com Proxima Centauri, Espai Sonor, Geneva Camerata, BCN216, l'Orquestra de Cadaqués, Aleph Guitar Quartet, de Festivals com el Festival Ensems, Mixtur i d'institucions com Radio France, Grame, Ircam, Fundació BBVA, CNDM, GMEM amb les ajudes de l'INAEM, del Ministeri de Cultura Francès, de la Fundació SGAE i l'Institut Valencià de Cultura recolzant alguns d'aquests encàrrecs. Les seves obres han estat presentades a festivals come Manifeste, Présences (París), Archipel (Ginebra), Biennale Musique en Scène (Lyon), BCNClàssics, Ibermúsica, entre d'altres.

Ha estat premiada a concursos com el II Concurs Internacional de Composició Musical "Eulalio Ferrer" de Mèxic, Concours de Composició Coral de la EACC (European Association for Choral Conductors), Concours Internacional de Composició per a instrument y dispositiu electrònic de Bourges. ha rebut el Premi Colegio de España-INAEM 2012, el 1r premi del III Concurs Edison-Denisov.

Dóna Master-class i conferències sobre la seva música i recerques, així com sobre la música mixta a diferents institucions de França i Suissa, com a l'Institut Cervantes (Bordeus), al Cursus de l'Ircam, al ICST del ZHdK de Zurich, Hochschule de Stuttgart, l'Esmuc entre altres.

Imatge: ©Jessica Teubner

Obres

Núria Giménez-Comas

Últimes notícies

Núria Giménez-Comas
De profunditat, de Núria Giménez Comas, al Petit Palau

De profunditat, de Núria Giménez Comas, al Petit Palau

Dins el cicle BCN Clàssics i la seva programació Km0, el 18 de desembre al Petit Palau, hi haurà un concert amb obres de la compositora catalana Núria Giménez Comas, un dels talents més destacats de l'àmbit contemporani actual. 

 

Llegir més
S'estrena l'obra  'Nostalgia of light, Yearning for...' de Núria Giménez-Comas

S'estrena l'obra 'Nostalgia of light, Yearning for...' de Núria Giménez-Comas

El 23 de gener es va estrenar Nostalgia of light, Yearning for..., de la compositora Núria Giménez-Comas (Girona, 1980). La partitura d'aquesta obra serà publicada properament per Tritó Edicions.

Llegir més
Tritó edita la partitura

Tritó edita la partitura "Ad limen caeli", de Núria Giménez-Comas

Tritó incorpora al seu catàleg la partitura Ad limen caeli, obra de la compositora Núria Giménez-Comas (Girona,1980). La partitura està disponible en format digital.

Llegir més