Almería, de Iberia (guitarra)

Isaac Albéniz
Almería, de Iberia (guitarra)

Audio

Almería, de Iberia (guitarra)

Almería - Javier Riba

Camprodon ( 1860 ) - Cambo-les-bains ( 1909 )

Virtuós del piano i compositor, va ser el principal introductor de la musica espanyola dins els primers moviments d’avantguarda del segle XX. Nascut a Camprodon el 29 de maig del 1860, es revela com un nen prodigi als 4 anys en debutar com a concertista al teatre Romea de Barcelona. El 1865 estudia amb Narciso Oliveras. El 1869 la família es trasllada a Madrid on ingressa al conservatori per estudiar amb els professors Ajero i Mendizàbal. Tot seguit, Albéniz abandona la casa familiar i inicia un seguit de gires per Espanya i Amèrica. De retorn a Europa estudia composició a Leipzig amb Jadasson i Reinecke i una beca concedida pel rei Alfons XII li permet estudiar a Brusseles amb Gevaert i Brassin.

El 1879 coneix Liszt. Les seves trobades amb el compositor Hongarès son definitives per consolidar la seva vocació i marquen l’estil de les seves primeres obres, caracteritzades com peces de saló. La prim...

Crítiques

Almería, de Iberia (guitarra)

Quisiera destacar de esta obra la situación compleja y comprometida que supone la notación en tres pentagramas de ciertos pasajes de la pieza que Javier Riba ha solventado transportando la obra a una tonalidad en la que al llegar a estos pasajes se puedan utilizar cuerdas al aire en la guitarra.

José Piñeiro - ROSETA