Pepita Jiménez, òpera en dos actes

Isaac Albéniz
Pepita Jiménez,  òpera en dos actes

Audio

Pepita Jiménez, òpera en dos actes

Mostra 1

Mostra 2

Mostra 3

Mostra 4

Mostra 5

Camprodon ( 1860 ) - Cambo-les-bains ( 1909 )

Virtuós del piano i compositor, principal introductor de la musica espanyola dins els primers moviments d’avantguarda del segle XX. Nascut a Camprodon el 29 de Maig del 1860, ja a l’edat de 4 anys es revela com un nen prodigi al debutar com a concertista al teatre Romea de Barcelona. El 1865 estudia amb Narciso Oliveras. El 1869 la família es trasllada a Madrid on ingressa al conservatori per estudiar amb els professors Ajero i Mendizàbal. Tot seguit, Albéniz abandona la casa familiar i inicia un seguit de gires per Espanya i Amèrica. De retorn a Europa estudia composició a Leipzig amb Jadasson i Reinecke i una beca concedida pel rei Alfons XII li permet estudiar a Brusseles amb Gevaert i Brassin.

El 1879 coneix Liszt. Les seves trobades amb el compositor Hongarès son definitives per consolidar la seva vocació i marquen l’estil de les seves primeres obres, caracteritzades com peces de saló. La primavera del 1882 viatja a Granada, ciutat de la que queda fascin...

Videos

Més vídeos al nostre canal

Crítiques

Pepita Jiménez, òpera en dos actes

"De Eusebio coneix i estima aquesta musica aquesta música, que tradueix amb una gran claredat de textures i un balanç equilibrat entre orqyuestra i veus"

Sergi Vila, SARSUELA