Cançons, per a veu i piano

Melcior de Ferrer ( 1821 - 1884 )
Comprar
Revisor musicològic
Joan Gay - Joaquim Rabaseda
DT00894 V.pf
Tritó
150
2011
2011
9790692047834
Aquesta és una descàrrega en PDF. En fer una comanda estàs acceptant les condicions de compra: La compra d'aquest producte et dóna dret a descarregar-ho, guardar-ho i imprimir una còpia per a ús privat. La compra no et dóna dret a enviar-ho a tercers ni a pujar-ho a internet per a la seva descàrrega. Les compres de partitures en PDF no es poden retornar una vegada descarregades.
Melcior de Ferrer i de Manresa va nèixer a Peralada, i la seva era una notable família d’hisendats amb nombroses propietats repartides sobretot per la Catalunya central. La immensa majoria de les seves composicions són per a la veu. En el repertori dels anys 1840 i 1850, les veus solistes s’emmirallaven en les òperes de Rossini, Bellini i Donizetti, com és normal en algú que va estudiar i residir uns anys a Itàlia. En el repertori de les cançons, el model no és el mateix i, en canvi, hi ressonen aires d’un romanticisme més centreeuropeu. Aquesta edició que es presenta ara utilitza com a principal punt de partida un quadern manuscrit, que es conserva a l’arxiu familiar de la casa Ferrer-Noguer de Besalú. Sota el títol Romanzas originales del aficionado Ilmo. Sr. Don Melchor de Ferrer y de Manresa, Barón de Ferrer, es van copiar les setze primeres peces del corpus. Es tracta precisament de les cançons que no es van arribar a publicar mai i que, per tant, han restat inèdites fins avui. La majoria dels textos d’aquestes cançons van ser escrits per dos amics personals de Melcior de Ferrer que els va conèixer en els seus anys a Niça: Auguste Maistre i Thomas Blanch. També n’hi ha alguns amb text de Joseph de Despujol i altres escritors reconeguts però que no es relacionaven directament amb el compositor. La versió actual, va ser pensada amb l’objectiu que fos el màxim de pràctica i clara per a la interpretació tot respectant els trets de l’escriptura de l’època.
La trovatella L’himne du soir La Roche qui pleure L’hospitalière mourante L’Orpheline et la tombe Le départ de l’hirondelle Le Papillon À l’ange de la joie La Marguerite ou PÔquerette Comme toi, j’ai pleuré La lune Rappelle-toi Pardonne-moi L’hirondelle Une mère à son fils Barcarola catalana Au milieu des tombeaux Si vous saviez! Les larmes de Rachel