Música d’orgue a Catalunya  s. XX i XXI
Preu: 12,04 €
Comprar
TD00088 Juan de la Rubia, orgue
Tritó
1
8737011311146
Xavier Montsalvatge 1. Obstinat 2. Aureola per a una imatge de Ramon Amadeu Frederic Mompou 3. Pastoral David Padrós 4. Sis diferències sobre un tema popular mallorquí Josep Cercós 5. Passacaglia Josep Soler 6. Fuga sobre un tema de la Passacaglia de Josep Cercós Josep Maria Mestres Quadreny 8. Aire enfadós Jordi Cervelló 9. Impromptu-Fantasia
El present enregistrament ofereix un panorama ampli i representatiu de dues generacions de compositors profundament marcades pel trauma de la Guerra Civil Espanyola o per les seves conseqüències ulteriors més immediates. A més, es dóna una mostra de l’obra de cadascun d’ells en el terreny d’un gènere relativament poc freqüentat en els nostres dies com és la música d’orgue, especialment afectat per la conflagració bèlÀlica si recordem aquí la destrucció, en molts casos completament irreparable, d’una part important del patrimoni instrumental existent fins a aquells moments, a Catalunya fonamentalment en els mesos que precedeixen l’esclat de la guerra i en els dos anys següents. D’altra banda, per als compositors escollits per a aquest enregistrament, el conreu d’aquest gènere està completament allunyat d’una intenció confessional, com a mínim estretament lligada a una institució determinada, o de la vocació de crear un nou repertori per a l’ús litúrgic.

Critiques

  1. Albert Flamarich - CAT CLASSICS 15 de març de 2012

    "...Es tracta d’un disc de gran interès per a dibuixar una història de l’orgue hispànic i català, al que l’organista valencià Juan de la Rubia aporta la seva bona tècnica, la varietat de registres i un excel·lent so fins i tot en els moments en què els discurs és més aspre i obscur..."

  2. Josep Barcons Palau, REVISTA MUSICAL CATALANA 30 de novembre de 2001

    "El gust en la registració, el fraseig i l'aprofitament de les resonàncies amara tot el CD... Tant de bo que aviat calgui afegir un cinquè volum a la col·lecció...""

  3. CATCLASSICS marzo 2012 22 de març de 2017
    Veure crítica