Notícies

Tota l'actualitat dels nostres compositors

Euskadiko Orkestra s'envolta de grans artistes bascos en un nou àlbum de Gabriel Erkoreka

Euskadiko Orkestra s'envolta de grans artistes bascos en un nou àlbum de Gabriel Erkoreka

Juanjo Mena, Asier Polo, Alfonso Gómez i Carlos Mena formen el conjunt d'artistes que, juntament amb l'Euskadiko Orkestra, han gravat tres obres del compositor bilbaí Gabriel Erkoreka. El prestigiós segell finlandès Ondine ha estat l'encarregat, de nou, del llançament mundial d'aquest àlbum, ja disponible en format CD i en nombroses plataformes digitals.

L'Euskadiko Orkestra continua ampliant el seu vast arxiu discogràfic, que compta amb més de 80 àlbums, amb especial dedicació a la música basca. Ho fa aquesta vegada amb un nou disc monogràfic del compositor bilbaí Gabriel Erkoreka, que ha vist la llum fa pocs dies, el 7 de juny, de la mà de la discogràfica Ondine.

Ekaitza, Piscis i Tres sonetos para Michelangelo són tres obres recents del catàleg compositiu de Gabriel Erkoreka que es veuen ara unides en aquest àlbum. Les tres obres van ser concebudes per Erkoreka per a aquests tres solistes - Asier Polo, Alfonso Gómez i Carlos Mena -, han estat estrenades per ells i van ser enregistrades amb la seva interpretació a l'agost del 2023 a Miramon. Segons Erkoreka, "Aquestes tres obres són molt importants dins del meu catàleg compositiu, molt significatives, en elles hi ha molta quantitat d'informació i recursos que aporten diferents perspectives".

Gabriel Erkoreka (album) - Euskadiko Orkestra, Asier Polo, Carlos Mena, Alfonso Gómez, Juanjo Mena (youtube.com)

Compartir: