Notícies

Tota l'actualitat dels nostres compositors

Jaime Martín, Premio Nacional de Música 2022

Jaime Martín, Premio Nacional de Música 2022

El flautista i director Jaime Martín (Santander, 1965) ha estat guardonat amb el Premio Nacional de Música 2022 que concedeix el Ministerio de Cultura y Deporte. El jurat ha destacat el seu “indiscutible talent musical” i també el seu compromís i afany pedagògic amb les generacions més joves.

Jaime Martín va iniciar la seva trajectòria professional com a flautista, i en el decurs de la seva carrera ha estat vinculat a formacions tan prestigioses com la Royal Philarmonic Orchestra, l’Academy of St Martin in the Fields o l’orquestra de l’English National Opera. Va ser un dels membres fundadors de l’Orquestra de Cadaqués, amb la qual ha col·laborat en nombrosos enregistraments. Va fer el salt a la direcció el 2008, al costat de Sir Neville Marriner. Actualment és director titular de l’Orquestra Simfònica de Melbourne i de l’Orquestra Simfònica Nacional d’Irlanda i director musical de l’Orquestra de Cambra de Los Angeles.

Dins el catàleg del segell discogràfic Tritó tenim diversos enregistraments de Jaime Martín, ja sigui com a flautista o com a director. En aquest segon vessant, volem fer esment d’una colla de discos amb repertori inèdit o recuperat de compositors catalans dels segles XIX i XX: Pedrell, Rodoreda, Nicolau, Albéniz, Granados, Vives, Lamote de Grignon, Garreta, Taltabull i Toldrà.

Compartir: