Notícies

Tota l'actualitat dels nostres compositors

Tritó publica la integral de les cançons per a veu i piano de Juli Garreta

Tritó publica la integral de les cançons per a veu i piano de Juli Garreta

L’obra vocal de Juli Garreta és una de les parts menys conegudes de la seva producció. Les vint-i-una cançons que aplega aquest volum constitueix el total d’obres conservades, però és probable que en els propers anys n’aparegui alguna més, segurament en arxius particulars, perquè se’n té noticia de més de seixanta.

La present edició arriba després que el segell Ficta hagi publicat l’enregistrament Records i somnis, que recull totes aquestes cançons interpretades pel tenor Roger Padullés i el pianista Francisco Poyato. Degut a la dificultat de datar amb exactitud les peces, totes compostes entre 1900 i 1907, s’ha optat per agrupar-les temàticament a partir de sis eixos: cançons de contingut vinculat amb la natura, tradicionals, maternals, amoroses, sobre la mort i el pas del temps, i religioses.

Les cançons de Garreta van formar part del repertori dels intèrprets de més renom a Catalunya fins a la Guerra Civil: Maria Barrientos, Concepció Callao, Andreua Fornells, Susan Metcalfe, Mercè Plantada, Pilar Rufí i Emili Vendrell, entre d’altres. Una de les intencions d’aquest volum és fer que tornin a circular de manera habitual.

Compartir: