Notícies

Tota l'actualitat dels nostres compositors

Tritó publica una obertura inèdita de Salvador Reixac

Tritó publica una obertura inèdita de Salvador Reixac

L’editorial Tritó publica una Obertura en Re major del violinista i compositor Salvador Reixac (1725-1780). L’edició ha anat a càrrec de Josep Maria Vilar, musicòleg i reconegut especialista en la música orquestral del segle XVIII a Catalunya.

Salvador Reixac va néixer a Barcelona i es formà probablement al Palau de la Comtessa, un dels centres musicals de més prestigi. L’any 1753 fou contractat com a violinista pel duc d’Osuna, a Madrid, i dos anys més tard era un dels quatre violins primers de la capella del Colegio Imperial. El 1767 va accedir a una plaça de violinista a la Capilla Real. La seva obra coneguda actualment és força minsa

i és estrictament instrumental: dos trios per a violins i baix, una sonata per a violí i l’obertura que ara publiquem, el manuscrit de la qual es conserva a l’arxiu de la Comunitat de Preveres de l’església de Santa Maria de Vilafranca del Penedès. L’obra consta de tres moviments segons l’estructura ràpid – lent – ràpid que comparteix amb la resta d’obres orquestrals dels seus coetanis catalans i està instrumentada per a corda en tres parts (sense violes), dos oboès i dues trompes.

 

Compartir: