Notícies

Tota l'actualitat dels nostres compositors

Tot a punt per l’estrena mundial de Sky Disc

Resten poques hores perquè Sky Disc, l'òpera-oratori de Ramon Humet amb llibret de Rebecca Simpson, s'estreni al Buehnen Oper de Halle. Per ara, cal destacar l’important ressò que d'aquest esdeveniment s’està fent a la premsa nacional i internacional. Es tracta d'un esdeveniment sense precedents per tractar-se de la primera obra escènica del jove compositor i que, a més, s'estrenarà fora del nostre país. Els assajos van començar fa pocs dies -els nostres seguidors de facebook ja han pogut veure algunes imatges- i tan Ramon Humet com Rebecca Simpson, ja es troben treballant al costat de l'equip de producció.
Llibret delicat i intimista. ABC
En una recent entrevista realitzada per Ruth Prieto del prestigiós portal El compositor habla, Ramon Humet s'expressava sobre la seva obra amb aquestes paraules:

“Aquesta òpera és una obra  de grans dimensions, és una òpera-oratori, és la meva primera obra escènica. Escriure òpera és escriure per a teatre. Per a mi ha estat un repte, dues hores de música de gran format amb cor mixt, solistes i  orquestra simfònica, que m'han suposat dos anys de feina amb dedicació exclusiva per a la música, més un altre any de feina amb la llibretista. Però he de dir que ha estat i és també una il·lusió enorme, tot s'ha cuidat tant…”

Ahir, a l’ABC Cultural s’hi publicava una entrevista feta al compositor que ens ofereix detalls de l'obra i de la seva posada en marxa:

“Simpson, que ja coneixia la música d’Humet, no ho va dubtar gens a l'hora de trucar al compositor qui, després de llegir algun dels llibrets anteriors de l'escriptora i actriu («Juana», sobre Joana la Boja; «Tales of Liberation», sobre l'ocupació nazi a Dinamarca), es va sumar al projecte. «Rebecca té una manera d'escriure delicada. Fuig d’allò morbós, que és molt habitual en l'òpera, i va cap a la recerca dels sentiments més profunds dels personatges. Fa una aproximació intimista. I això m'agrada. No volia fer la meva primera òpera sobre qualsevol cosa», matisa el compositor.

Li desitgem a tot l'equip molt èxit, i per en Ramon la nostra admiració i el nostre afecte. Que sigui la primera de moltes òperes. El compositor habla.
Altres mitjans com Catalan Arts!, Beckmesser o Catalan Network, s'han fet ressò de la notícia, com no podia ser menys, donada la magnitud de la proposta creativa de Ramon Humet. L'expectativa creada entorn d'aquesta estrena que tindrà lloc el proper 2 d'octubre, serà recompensada i prometem oferir-vos algunes imatges de l’estrena quan ens sigui possible.
Compartir: