Notícies

Tota l'actualitat dels nostres compositors

Estrena de l'òpera-oratori Disc del cel, de Rebecca Simpson i Ramon Humet

Després de 3 anys de recerca i treball intens, el tàndem de creadors format per Rebecca Simpson (idea i llibret) i Ramon Humet (música) presenta l'òpera – oratori Sky Disc (Himmelsscheibe / Disc del cel), obra encàrrec de Bühnen Halle, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya.

L'estrena de Sky Disc tindrà lloc el proper 2 d'octubre de 2013 al teatre d'òpera de Bühnen Halle (Alemanya), amb direcció musical d'Andreas Henning, direcció d'escena de Gerd-Hagen Seebach, vestuari de Ragna Heiny, dramatúrgia d'Andre Meyer, i amb els solistes Gerd Vogel (Fierket), Sandra Maxheimer (Guueren), Maria Petrasovska (Estria), Robert Sellier (Pyrpi), Hiltrud Kuhlmann (Tamar),  Ulrich Burdack (Boatman), Ki-Hyun Park (Priest), Julia Preußler (Boy) Kaori Sekigawa (Solo voice). Durant aquest mes de setembre s'efectuen els assajos de la producció, i els dos creadors Rebecca Simpson i Ramon Humet s'instal·laran a Halle per a treballar directament amb l'equip de producció.

El llibret de Rebecca Simpson exposa que a l'inici de l'Edat del Bronze, a Europa central, algunes cultures estaven connectades pel comerç i els viatges, i treballadors del bronze es van convertir en els experts tecnològics del moment. El Nebra Sky-disc, descobert a Alemanya l'any 1999, és la representació coneguda del cel nocturn més antiga de la humanitat. Conté informació que permet l'alineació dels calendaris solar i lunar, fent més efectiva l'agricultura. En algunes seccions corals, el llibret de l'òpera-oratori contempla l'objecte arqueològic des de la perspectiva d'avui, mentre que l'argument de l'òpera es desenvolupa en un mateix dia, a la regió on el Nebra Sky-disc va ser descobert: el poble de l'Edat del Bronze on pertany, el riu a la nit, i al turó de Mittelberg.

La música de Ramon Humet s'articula en dos nivells d'escena que es complementen entre sí i conformen una forma musical d'evolució complexa: d'una banda l'òpera pròpiament dita, amb una acció dramàtica que gira al voltant de l'objecte arqueològic i un tempo viu i humà, amb una instrumentació precisa i detallista. D'altra banda, l'oratori amb intervencions del cor que il·lustren les reflexions relacionades amb l'acció, i un tempo espaiat i fluït.

Sky Disc és una obra de gran format, amb una durada d'1 hora i 50 minuts, 9 solistes vocals, cor mixt (SATB) i orquestra simfònica. L'obra es representarà en 6 funcions: 2 d'octubre, 6 d'octubre, 18 d'octubre, 23 d'octubre, 9 i 24 de novembre de 2013, dins de la temporada regular del teatre Bühnen Halle. La programació general del teatre apareix al SkyDisc-Dossier.  La fitxa tècnica, una explicació detallada de la sinopsi argumental, i el concepte de l'obra es poden descarregar aquí.

Compartir: