Notícies

Tota l'actualitat dels nostres compositors

Cadaqués estrena Guinjoan al Palau

El proper dimarts dia 15 de gener i, en l’incomparable marc del Palau de la Música, l'Orquestra de Cadaqués sota la direcció del seu titular Jaime Martín, i amb la participació de Miquel Bernat, estrenarà l'última obra del compositor Joan Guinjoan.

Es tracta d'un concert per a percussió i orquestra que el mestre Guinjoan ha compost durant el passat any 2012. El concert, estructurat en 3 moviments i amb una durada d'uns 25 minuts, representa la primera gran obra que Guinjoan escriu per a un ampli conjunt d'instruments de percussió, tot i que en el seu catàleg ja figuren obres de cambra com Tensión-Relax (1972), Homenatge a Carmen Amaya (1986) o Résonances (1988). Precisament, com el mateix Guinjoan afirma, aquest concert s’inspira i aprofita la disposició instrumental de Tensión-Relax.

Joan Guinjoan (Riudoms, 1931) és un dels compositors més importants de la seva generació. Durant l'últim any se li han dedicat diversos cicles entre els quals destaca el de la Carta Blanca de la OCNE, a Madrid. L'obra, la partitura de la qual serà publicada per Tritó Edicions, és fruit d’un encàrrec de l'Orquestra de Cadaqués, a través del programa d'encàrrecs de la Fundació AutorAEOS, i serà interpretada pel músic Miquel Bernat, percussionista amb una àmplia carrera internacional i fundador del prestigiós grup Drumming GP.

El concert, inclòs a la temporada Palau 100, comptarà també amb altra protagonista d'excepció, la soprano Barbara Hendricks, que interpretarà l'obra Herminie de Berlioz. El programa es clourà amb la interpretació de la Simfonia núm. 8 “la Gran” de Schubert.

Compartir: