Notícies

Tota l'actualitat dels nostres compositors

"Viatge a la lluna", un excel·lent espectacle del Murtra Ensemble

El divendres passat vaig anar al TNC a veure l'espectacle "Viatge a la lluna", construït a partir de dues obres de música i text de X. Montsalvatge/ J.M. Espinàs,  i d’Albert Guinovart /Pau Miró, respectivament. Francament, es tracta d’un espectacle molt ben pensat i realitzat.  Parteix d'una idea del propi Murtra Ensemble,  i compta amb la dramatúrgia i la direcció de Pau Miró. El "Murtra Ensemble" demostra una implicació i una preparació del tot convincents i gratificants. Els músics toquen el programa íntegre de memòria i,  s’ha de dir que no sembla pas una música fàcil de memoritzar.  Des del públic es pot percebre com els mateixos músics gaudeixen del que fan i se senten implicats en tot moment en el resultat musical i dramatúrgic.
Admiració i agraïment per tothom, però especialment pel "Murtra Ensemble" per haver tingut la idea i haver-la defensat amb tanta professionalitat i dedicació.
Tots ells toquen i actuen per fer costat a aquests dos fantàstics actors protagonistes que són Ivan Labanda i Xènia Reguant. Sempre he tingut debilitat per la música de Xavier Montsalvatge, com també per la del meu amic Albert Guinovart,  i crec que en Pau Miró ha fet un treball excel·lent. Únicament, al meu entendre -i si se’m permet una petita crítica- potser hauria estat millor separar amb més claredat una part de l'altre de l'espectacle, perquè tothom pogués apreciar les dues obres diferents que el formen. Admiració i agraïment per tothom, però especialment pel "Murtra Ensemble" per haver tingut la idea i haver-la defensat amb tanta professionalitat i dedicació.
Compartir: