Notícies

Tota l'actualitat dels nostres compositors

Casablancas estrena "Dove of Peace", homenatge a Picasso

Dove of Peace. Homage to Picasso, serà estrenada aquest 19 de maig al Cornerstone, Hope at Everton, Great Hall de Liverpool, a càrrec del clarinetista Nicholas Cox i l’Ensemble 10/10, sota la direcció de Clark Rundell.

L’obra, que representa el seu concert de cambra núm. 1,  per a clarinet i orquestra de cambra, ha estat fruit d'un encàrrec de la Royal Liverpool Philharmonic Orchestra. La coincidència de la data de l'estrena amb la celebració d'una gran exposició sobre Picasso a la Tate Liverpool, va dur a l'autor a concebre la seva obra com un homenatge a l'admirat artista malagueny.

Amb aquesta peça, l'autor incideix de nou en una de les seves passions, que esdevé una constant al llarg de tota la seva producció, com és el diàleg amb altres llenguatges artístics, la poesia i la literatura, i molt especialment la pintura, l'eco de la qual podem reconèixer en peces com Alter Klang, Impromptu per a orquestra sobre poemes de Paul Klee (2006) o Four Darks in Red, basat en l’obra de Rothko, i estrenada recentment a Nova York.

Aquesta obra representa la primera incursió de Casablancas en el gènere concertant.

Compartir: