Notícies

Tota l'actualitat dels nostres compositors

"El libro de los secretos": estrena mundial i per tot el món.

No sempre les estrenes gaudeixen de la merescuda difusió ni recepció per part del públic. Les tecnologies de la informació ens posen avui les coses molt més fàcils esborrant els impediments geogràfics i portant-nos a casa aquelles primícies que no ens podem perdre.

El libro de los secretos és producte de l'intens i racional treball del compositor saragossà Jesús Torres. És un encàrrec de la OBC (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya ), orquestra que el 18 de novembre, conjuntament amb el seu actual director Pablo González, van fer possible aquest esdeveniment. La cita fou a la sala Pau Casals de l'Auditori de Barcelona a les 21:00 hores.

Per qui no hagués pogut assistir a l'estrena tenia dos oportunitats més al mateix auditori amb els mateixos intèrprets, el dissabte 20 de novembre a les 19:00 i el diumenge 21 a les 11:00 del matí.

Però si ni així va ser possible assistir a ninguna de les tres sessions no hi va haver problema! Tres importants mitjans de radiodifusió van fer-se'n ressò.

Com a resultat d'un nou acord entre la OBC amb Medici TV varem tenir l'ocasió de presenciar on-line i en directe el concert del dissabte. Medici TV és un mitjà essencial per la difusió de l'activitat orquestral de tot el món i una garantia de qualitat pels oients. La connexió a la seva plataforma és fàcil i gratuïta durant tres dies i permet la assistència virtual a infinitat de concerts que són emmagatzemats per la seva visualització a la carta. Però hi ha una particularitat que mereix ser mencionada: fou la primera vegada a la història que Medici TV va retransmetre un concert des de l’Auditori de Barcelona amb la OBC i Pablo González.

El mateix concert del diumenge va ser transmès en directe per Catalunya clàssica en el seu MP clàssics. I encara més! RTVE va retransmetre aquest últim concert a les 20:00 del diumenge 23.

I bé... Creiem que amb tantes oportunitats d'assistir sincrònica i assincrònicament (com diuen avui els nous comunicadors) cap excusa és vàlida perquè et perdessis entre les pàgines del "Libro de los secretos".

Compartir: