Notícies

Tota l'actualitat dels nostres compositors

Four Darks in Red: Rothko i Casablancas

L'any 2010 continua tenint una gran activitat per al compositor Benet Casablancas. En els propers dies la seva obra Alter Klang tornarà a ser interpretada, en aquest cas a Madrid per la ORCAM en l'Auditori Nacional de Música el proper 19 de gener.  Aquest mateix dia el programa de Radio Clásica Inventario de Inventores serà dedicat íntegrament a la seva persona.

Fora de les nostres fronteres la seva propera estrena serà Four Darks in Red. L'obra, encarregada pel Miller Theatre de la Columbia Universiity de Nova York, s'estrenarà din el marc del Composer Portrait, que dedica a la seva música el Miller Theatre de Nova York el proper 25 de febrer de 2010. El concert inclourà també els New Epigrams, la Petita Música Nocturna i les Set escenes de Hamlet, les dues últimes en qualitat d'estrenes als EUA. Tancarà el concert una conversa amb el compositor oberta a la participació del públic.

La nova peça, escrita per a una formació d'orquestra de cambra, porta per títol Four Darks in Red, nom extret d'una pintura de Mark Rothko, a manera d'homenatge a l'artista americà d'origen rus. El programa serà interpretat pel Perspectives Ensemble, sota la batuta d'Ángel Gil-Ordóñez.  El concert compta amb el patrocini del Institut Ramon Llull.

Compartir: