Notícies

Tota l'actualitat dels nostres compositors

Spotify, l'última sobre música a Internet

Què és?

Es tracta d'una revolució en la distribució musical. Spotify és una aplicació per a Windows i Mac que permet la cerca i escolta en streaming de tot el seu catàleg musical. La idea és semblant a iTunes però on la descàrrega no està habilitada. En lloc d'això es pot escoltar lliurement qualsevol pista sense cap limitació amb l'únic inconvenient de sentir publicitat cada cert temps o número de cançons.

Quin catàleg conté?

De moment el de les quatre productores més grans del món (EMI, Warner Music, Sony BMG i Universal) a més d'un gran nombre de petites discogràfiques de la Long Tail agregades a The Orchard i Merlin.

Limitacions?

Actualment les interrupcions publicitàries són poques tot i que és previsible que vagin in crescendo a mesura que vagin guanyant usuaris. De totes maneres la publicitat es pot aturar adquirint Spotify Premium per 9.99 € / mes o Spotify Day Pass per 0.99 € / dia.

És el futur?

Probablement. Si més no és una mostra més de la reinvenció del model de distribució musical que porta anys sentint que ha de reinventar-se per a fer front a la pirateria. Un model que ha estat predit com a el futur de la música però que fins ara es limitava a last.fm i a algún més.

La veritat és que poc a poc es van complint els pronòstics de futuristes dels mass media com són Gerd Leonhard: “L'única forma de combatre la pirateria és oferint millors serveis. El futur del negoci de la música a internet és en el servei, no en el producte.” Així sigui.

Polèmica

L'invent, per revolucionari, està subjecte a polèmica. De moment només és disponible per a alguns països les societats d'autors dels quals ho han permès (Espanya, Estònia, Finlàndia, França, Alemanya, Itàlia, Països Baixos, Noruega, Polònia, Suècia i Regne Unit). A di­a d'avui alguns grups ja s'han mostrat en desacord i han demanat la baixa de les seves cançons. Esperem que no sigui la tònica general i que les discogràfiques no caiguin en els mateixos errors que els que van cometre durant el fenomen Napster.

Com aconseguir-lo?

El registre és imprescindible per activar el programa i la descàrrega només és possible prèvia invitació. Coses del web 2.0. Per estalviar temps millor seguir l'enllaç directe a la descàrrega:  https://www.spotify.com/en/get-started/

El jove equip de Spotify:

Més informació a:

www.genbeta.com

www.eleconomista.es

Una entrevista amb el fundador de Spotify, Daniel Ek...

Compartir: