Notícies

Tota l'actualitat dels nostres compositors

Casablancas, finalista als XV Premis de la Música

Benet Casablancas és finalista a la XV edició dels Premis de la Música a la categoria de 'Millor Autor de Música Clàssica' amb la seva obra 'Alter Klang. Impromptu per orquestra a partir de Klee''.

L'enregistrament s'inclou  a l'àlbum monogràfic 'Benet Casablancas. Orchestral Works' publicat pel segell Anemos/Inaem, i la interpretació és a càrrec de la Orquesta Nacional de España, dirigida pel seu titular Josep Pons, amb Bertram Kornacher en la producció musical.

El volum, d'esmerada presentació el llibret del qual inclou les documentades notes de Yvan Nommick, inclou també 'Tres Epigrames' per a orquestra i l'estrena absoluta de la darrera obra de l'autor, 'Darkness visible. Nocturn per a orquestra'.

Escrita per encàrrec de la Orquesta Nacional de España, que estrenà l'obra al gener de 2007 a l'Auditorio Nacional de Madrid al febrero del 2007, 'Alter Klang' ha gaudit d'una notable difusió, essent interpretada després en repetides ocasions a Espanya i també a l'estranger (Holanda, Bélgica, Suecia), per orquestres com la Filarmònica de Gran Canaria, la Orquesta de la Comunidad de Madrid, la NJO of The Netherlands, la Orchestre National de Belgique, la Malmö Simfoni Orkester i al  març de 2012 serà interpretada a Barcelona per la Orquestra Simfònica de Barcelona  i Nacional de Catalunya.

Compartir: