Notícies

Tota l'actualitat dels nostres compositors

Festival México-España de Música Contemporánea

Després de 25 anys d'absència, Mèxic i Espanya organitzen de nou un festival de música contemporània del 17 al 28 de febrer, que presentarà a destacats exponents del gènere d'ambdós països, a més d'oferir recitals de poesia i classes magistrals de composició.

El nou Festival Hispano-Mexicano de Música Contemporánea reactivarà l'intercanvi artístic i clourà un quart de segle d'incomunicació i desconeixement del treball musical entre els artistes d'ambdues nacions, senyala la directora de l'esdeveniment, Marcela Rodríguez. “En aquest moment -afegeix-  anem a reactivar l'intercanvi i presentar les novetats del gènere, amb obres d'alta qualitat en la composició i l'interpretació. Són fresques i defineixen la visió i influencies de cadascún dels participants”.

Va recordar que la primera versió d'aquest festival era el que realitzaven la mexicana Alicia Urrueta i l'espanyol Carlos Cruz de Castro. “Es titulava Festival Hispano-Mexicano i es va dur a terme des del 1973 fins al 1983. Després d'això, el contacte entre els compositors dels dos paisos queda estroncat”.

Va detallar que el programa musical està format per concerts de cambra i electrònica. “Hi haurà cinc estrenes mundials i 17 que s'interpretaràn per primera vegada a Mèxic”.

En total, va dir, seran sis concerts amb peces pròpies de les mexicanes Ana Lara i Gabriela Ortiz, entre d'altres, així com els espanyols José Manuel López, Carlos Cruz de Castro, José Luis Castillo, Javier Arias, Jesús Rueda, Santiago Lanchares, Ramón Humet i Mercedes Zavala. Tanmateix, destaca l'actuació dels ensembles Onix i Catrina String Quartet, a més dels solistes de piano Carlos Apellániz i Alberto Rosado.

Consultar programa

Compartir: