Notícies

Tota l'actualitat dels nostres compositors

Estrena de la darrera composició de Cervelló

El proper 30 de gener es durà a terme la estrena de la darrera composició "Concert per a piano, instruments de vent i percussió" del Premi Nacional de Música 2010 Jordi Cervelló per la Banda Municipal de Barcelona dirigida per Salvador Brotons a l’Auditori, dins del cicle "Banda Municipal de Barcelona 2010-2011 a l'Auditori". Intèrprets Banda Municipal de Barcelona Salvador Brotons, director Enrique Bagaria, piano

Obres

  • Talens: Obertura rítmica
  • Borodin: Danses del princep Igor
  • Jordi Cervelló: Concert per a piano, instruments de vent i percussió
  • Khatxaturian: Spartacus

Estructurat en els tres habituals moviments d’un concert, comença amb Preludi, lent i misteriós, amb dos temes que s'alternen i flueixen delicadament. Cap al final, una ràpida cadència del piano porta a un “tutti” que anirà esvaint dins del clima general.

El segon moviment és un Scherzo, sempre a 6/8 i basat en tresets puntejats, encara que també lligats en moments més expressius. El piano i els instruments de vent i percussió estableixen un diàleg contrapuntístic que alterna el caràcter burlesc amb moments de contundència.

Una cadència de piano serveix com entroncament entre l’Scherzo i el quart moviment, Allegro molto, el més llarg i complex de tot el concert. De clima alegre, resulta ser el més llarg i complex de tot el concert. Té un caràcter clarament burlesc, encara que hi ha tres moments reflexius i d’atmosfera misteriosa que serveixen d’assossec. La coda és ràpida, brillant i clarament conclusiva.

Font: Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA)

Compartir: