Notícies

Tota l'actualitat dels nostres compositors

"El Caserío", al Teatro Arriaga de Bilbao

Avui tindrà lloc la primera d'un total de sis representacions de El Caserío de Jesús Guridi, tal com ja vàrem anunciar al Blog de Tritó fa unes setmanes. Serà al Teatro Arriaga de Bilbao a les 20:00, i la resta de representacions seran els dies 23, 25 (dia de l'espectador), 26, 28 i 29 d'aquest mes.

L'Obra

Jesús Guridi Vidaola va estrenar “El Caserío“ -comèdia lírica en tres actes que Tritó té previst publicar en breu- l'11 de novembre de 1926 en el Teatro de la Zarzuela de Madrid. Nascut a Vitoria és, no obstant, un músic extraordinàriament lligat a Bilbao, on  va participar essent molt jove a les activitats del cèlebre "El cuartito". A Bilbao visqué, treballà,  es casà i estrenà obres com Mirentxu i Amaya.

No és estrany que sigui un músic lligat profundament al sentiment de tants bilbaïns. Pocs són els que no s'han emocionat sentint al Tío Shanti cantar Sasibil o els que no han somrigut veient a Inosensia pescar parella amb allò de “Dice la madre, Txomin, que me espabile”. Perquè encara que el llibre el van escriure un ovetenc d'arrel manxega, Federico Romero, i un madrileny, Guillermo Fernández-Shaw, El Caserío està irremeiablement lligat al sentiment d'aquest poble i a la història d'aquest teatre. Per això el Teatro Arriaga ha decidit produir un nou muntatge d'aquesta sarsuela amb la direcció escènica del jove actor i director bilbaí Pablo Viar, amb l'escenografia de Daniel Bianco i el vestuari de Jesús Ruiz. El Coro Rossini, l'orquestra Bilbao Philarmonia, dirigida per Miquel Ortega, i l'extraordinari repartiment escollit, asseguren un nou èxit a aquest entranyable títol.

Dades de la representació

Música: Jesús Guridi Llibret: Federico Romero i Guillermo Fernández-Shaw Direcció musical: Miquel Ortega Direcció escènica: Pablo Viar Escenografía: Daniel Bianco Disseny Vestuari: Jesús Ruiz Intèrprets: Ángel Ódena, Marta Ubieta, Mikeldi Atxalandabasolo, Itxaro Mentxaka, Alberto Núñez, Izaskun Kintana, Antonio Rupérez, Jon Ariño Orquestra: Bilbao Philarmonia Cor Rossini

És una producció del Teatro Arriaga en coproducció amb el Teatro Campoamor d'Oviedo

Més informació i venda d'entrades a la web del Teatro Arriaga

Compartir: