Notícies

Tota l'actualitat dels nostres compositors

Isaac Albéniz: La guitarra soñada

La commemoració el 2009 del centenari de la mort de Isaac Albéniz, és una gran ocasió per revisitar l’obra d’un dels grans genis de la música espanyola de tots els temps.

En aquest sentit, ens trobem per primera vegada davant de la transcripció per a guitarra sola d’algunes de les parts d’Ibèria, un dels monuments pianístics més importants de la música europea.

El guitarrista cordovès Javier Riba, ens ofereix en primícia mundial els arranjaments d’Evocación, El puerto i Almería, tot seguint la tradició iniciada pels mestres Francesc Tàrrega i Miquel Llobet.

A banda d’Ibèria, s’hi inclouen també Capricho catalán, Preludio i Tango (España), les parts Cuba y Granada de la Suite española, totes elles també arranjades pel propi Riba, i les ja clàssiques transcripcions de Tàrrega i Llobet de la Pavana i la Serenata española.

Cal destacar els comentaris del llibret interior, realitzats pel prestigiós musicòleg especialista en l’obra d’Albéniz, Walter Clark, on posa de relleu que l’obra pianística d’Albéniz s’ha convertit en un dels principals nuclis del repertori guitarrístic per excel·lència.

1. Evocación

[audio:http://blog.trito.es/wp-content/uploads/2008/11/preview-unknown-artist-unknown-album-01-track-01.mp3]

2. El puerto

[audio:http://blog.trito.es/wp-content/uploads/2008/11/preview-unknown-artist-unknown-album-02-track-02.mp3]

3. Granada

[audio:http://blog.trito.es/wp-content/uploads/2008/11/preview-unknown-artist-unknown-album-06-track-06.mp3]

Compartir: