Notícies

Tota l'actualitat dels nostres compositors

Reglas de canto plano, de Fernando Esteban

Internet ha facilitat l'accés a fonts digitalitzades de molts arxius i biblioteques del món, no obstant això i no només a Espanya queden molts fons inaccessibles a la xarxa però que es poden tenir en format llibre.

Aquest és el cas de Reglas de canto plano è de contrapunto è de canto de Organo, de Fernando Esteban, que, datada al 1375, constitueix una de les fonts teòriques essencials per als especialistes en la reconstrucció de la teoria i pensament musical espanyol.

Si bé aquesta edició en facsímil acompanyada de la trascripció mecanografiada va ser publicada fa més de 30 anys, té avui un valor únic ja que posa a la disposició de l'especialista un material poc accessible i de summe interès.

El treball obre amb un sintètic estudi introductori realitzat per la musicòloga Mª Pilar Escudero Garcia. La distribució del contingut (facsímil a les pàgines parells i trascripció a les senars) facilita la interpretació del contingut i proporciona al lector la possibilitat de contrastar la font original amb la seva interpretació.

Compartir: