Tritó Edicions

Tritó Edicions és una editorial de música catalana especialitzada en el repertori català, espanyol i iberoamericà.

Catàleg

El catàleg de Tritó inclou des d'obres inèdites o injustament oblidades de compositors antics (Terradellas, Baguer o Carnicer) i dels segles XIX i XX (Granados, Albéniz o Gerhard) fins a obres d'autors contemporanis (Brotons, Montsalvatge, Rueda, Guinjoan o Marco), algunes de les quals són encàrrecs fets per la mateixa editorial.

Les edicions de les partitures van sempre precedides d'un text introductori que ajuda a situar-les en el temps i l'estil. D'aquesta manera resulten interessants tant per al músic com per al musicòleg.

Així mateix, i per tal de facilitar la difusió i la interpretació de les obres, Tritó publica separadament les particel•les instrumentals de les obres orquestrals i de cambra.

Amalgama Edicions

Amalgama és la linia editorial de Tritó dedicada al repertori didàctic, música tradicional i llibres de temàtica musical. El catàleg d'Amalgama està composat per més de 100 títols d'autors tant diversos com Manuel Blancafort, Ireneu Segarra, Antoni Miralpeix o Teresa Malagarriga.

Distribuïdora

El catàleg de distribució compta amb un fons especialitzat en obres de compositors catalans, espanyols i iberoamericans, antics i contemporanis, de diverses editorials espanyoles i estrangeres.

De la mateixa manera el nostre afany per a recollir materials rars i de difícil localització ens va donar la idea d’oferir un servei de cerca de partitures i llibres a la carta.

Discogràfica

Les edicions discogràfiques responen al mateix interès per la recuperació i difusió del repertori de compositors espanyols antics i contemporanis, i es caracteritzen per la qualitat dels seus intèrprets, entre els quals cal destacar l'Orquestra de Cadaqués, amb Sir Neville Marriner, Gianandrea Noseda o Vasily Petrenko.

La Corxera Juganera

La Corxera Juganera és una col·lecció de discos infantils per apropar la música clàssica als nens de forma atractiva i formativa. Inclou una selecció de les millors obres musicals que compositors d'arreu del món (Prokofiev, Debussy, Brotons, Benguerel...) han creat pensant de forma expressa en el públic infantil. Els contes són narrats per actors de renom com ara Jordi Sánchez, Rosa Gàmiz, Carme Pla o Àgata Roca entre d'altres.

Productora

Des del 1991, any de la seva creació, Tritó Produccions està dedicada a múltiples tasques vinculades a la producció musical i artística, que realitza en col•laboració amb diverses institucions i entitats culturals:
 • Teatro Auditorio San Lorenzo del Escorial
 • Des del 2009 Tritó és l'empresa responsable de la programació, gestió econòmica i contractació artística del Teatre-Auditori de San Lorenzo del Escorial.
  Aquesta adjudicació inclou la direcció, programació i gestió dels programes que configuren els Festivals de Nadal, Setmana Santa i Estiu, amb més de 40 espectacles (òperes, concerts simfònics i lírics, recitals) com també la programació i gestió dels cicles teatral i familiar. L'activitat és dirigida des de l'oficina de Tritó Edicions a Madrid.
  L'activitat és dirigida des de l'oficina de Tritó Edicions a Madrid.
 • Gires de l'Orquestra de Cadaqués
 • Des de fa vint anys, és responsable de la venda, contractació i producció de les gires nacionals i internacionals de l'Orquestra de Cadaqués, amb qui col•labora de forma habitual.
  Al llarg de l'any promou i gestiona una mitjana d'entre sis a vuit gires per les principals ciutats espanyoles, amb la inclusió de noves produccions fruit de la recuperació de patrimoni musical inèdit o de l'aposta per nous valors de la música contemporània.
  Entre les gires internacionals produïdes, cal destacar les 2 gires de l'Orquestra de Cadaqués per 17 països asiàtics, amb un total de més de 30 concerts.
 • Cicle BCN Clàssics
 • Com a promotora musical, és responsable de la creació i producció del cicle d'estiu BCNCLÀSSICS, que es va celebrar del 1997 al 2000 al Palau Nacional de Montjuïc -Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC).
  El cicle, de gran èxit mediàtic i d'assitència brindava una doble oferta al públic: la fusió d'art pictòric amb la millor música, juntament amb la instal•lació expressa d'un espai gastronòmic a la terrassa del palau.
  La producció d'aquesta activitat va merèixer grans elogis entre els quals cal destacar un semàfor verd de La Vanguardia.
 • Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC)
 • Edició de diversos volums dels Monumentos de la música española, partitures i estudis musicològics publicats per l'Instituto Español de Musicología del Consejo Superior de Investigaciones Científicas.
 • Festival del Castell de Peralada
 • Com a productora musical, Tritó ha impulsat la coproducció d'espectacles amb diversos Festivals Internacionals tals com el Festival de Peralada i el Festival de Cadaqués.
  Amb el Festival de Peralada va ser coproductor de l'òpera de Xavier Montsalvatge Babel 46, estrenada amb gran èxit en el marc d'aquest festival i amb posterioritat, en una altra producció al Teatre Real de Madrid i al Gran Teatre del Liceu.
 • Concurs Internacional de Direcció
 • De forma conjunta amb l'Orquestra de Cadaqués, Tritó organitza cada dos anys el Concurs Internacional de Direcció de l'Orquestra de Cadaqués, un dels primers concursos de la seva modalitat a nivel internacional.
  Aquest certamen reuneix més de cent joves directors de menys de 35 anys de tot el món i està presidit per personalitats musicals com són Sir Neville Marriner o Gennady Rozdhestvenski.
 • Festival de Música Religiosa de Cuenca
 • Durant uns anys va ser entitat col•laboradora del Festival de Música Religiosa de Cuenca, amb el qual va coproduir, entre d'altres, la laboriosa recuperació de l'oratori de Josep Tarradellas Giuseppe Riconosciuto que es va estrenar dins d'aquest festival.
 • Gran Teatre del Liceu
 • Entre els encàrrecs realitzats per Tritó, cal destacar la preparació dels materials vocals i orquestrals de diverses òperes produïdes pel Gran Teatre del Liceu de Barcelona (Empòrium de Morera, Els Pirineus de Pedrell, Neró i Acté de Manén o Giulio Cesare de Händel).
 • Edicions 62
 • A Tritó li ha estat encomanada la realització i producció dels 40 cds que inclou la Història de la Música catalana, valenciana i balear que publica el grup Edicions 62.
 • Universitat de Lleida
 • Amb motiu del seu 700 aniversari de la Universitat de Lleida i per encàrrec d'aquesta universitat, Tritó va preparar l'edició d'un llibre amb la integral de les cançons de Granados i també l'edició d'un nou arranjament de la seva òpera Goyescas, a cura d'Albert Guinovart.
 

Sobre nosaltres
 
All Content Copyright © 2014 Tritó S.L.
Enamorats, 35-37, baixos - 08013 Barcelona (España)
Telèfon: 933 426 175
Horari: Dilluns a divendres (9:00 - 18:00)
Mètodes de pagament:
Payment methods
Certificat per:
Trustwave
Payment methods