EDITORIAL · DISCOGRÀFICA · DISTRIBUÏDORA  
No pots veure les imatges? www.trito.es
 
16 de març de 2007
FotoEl "Viaje imaginario", de Jesús Rueda, viatja a Colòmbia
Sota la batuta d'Alejandro Posada i amb l'Orquestra Filharmònica de Bogotà es podrà sentir al Teatre Colón de Bogotá els propers 16 i 17 de març aquesta obra de Jesús Rueda dedicada a Francisco Guerrero, mestre de l'autor, que fou escrita només tres mesos després de la seva tràgica mort.
FotoIntensa activitat de Jesús Torres i nou disc amb el Trío Arbós
S'acaba de publicar un CD de música de cambra del jove compositor aragonès Jesús Torres interpretat pel Trío Arbós amb següents obres: Trio, Memento, Glosa, Presencias, Chacona, Variaciones para violoncello y piano, i Decem. La Fundación Autor n'és l'editora i Tritó el distribueix. La Fundación Juan March serà la seu on el proper dia 23 el Trío Arbós interpretarà Decem.
FotoTritó publica la partitura "Sinfonía pirenaica", de Jesús Guridi
En coedició amb la Diputación Foral de Vizcaya, aquesta obra va ser composta el 1945 i estrenada l'any següent per l'Orquestra Municipal de Bilbao. Com suggereix el títol i especifica el mateix Jesús Guridi, aquesta obra simfònica evoca "l'ànima de les muntanyes (els Pirineus) i els perills allí existents". La música ofereix repetits trets descriptius, i com tota la seva obra, és colorista i fonamentada en les característiques modals i rítmiques de la cançó popular basca. No pretén oferir cap descripció, sinó expressar "els sentiments que ens acaparen en gaudir la vida del camp".
Jordi Masó estrena obra per a piano de Jesús Torres
Dins el cicle Nous Sons de l'Auditori de Barcelona, el jove pianista de Granollers va ser l'intèrpret de l'estrena absoluta de …i l'infant dorm, del compositor Jesús Torres, en un programa d'obres de petit format en un homenatge al desaparegut Joaquim Homs. També es va poder escoltar al mateix concert Tombeau, de Benet Casablancas, i Instants, de David Padrós. Dins el mateix cicle Nous Sons, el dissabte 17 de març l'Ensemble Proxima Centauri ofereix Ciel rouillé, d'Hèctor Parra, i amb l'Arditti String Quartet el 24 de març es podrà escoltar el Quartet de corda núm. 2 de Benet Casablancas, i el Quartet de corda núm. 1, de Joan Guinjoan, totes elles editades per Tritó.
FotoGran èxit de "Strata-Antigone II" d'Héctor Parra i premi per "Karst-Chroma II"
Aquesta obra del jove compositor català resident a París Héctor Parra va tenir un gran ressò en la seva estrena absoluta a l'Auditori Reina Sofía de Madrid amb l'Ensemble Laboratorium el darrer dia 12. Aquesta mateixa obra es podrà tornar a escoltar el 31 de març a Lucerna, Suïssa. D'una altra banda, la seva obra Karst-Chroma II, estrenada a Strasburg fa uns mesos, ha estat premiada amb un important encàrrec de l'estat Francès.
Condicions legals: Esperem que t'hagi agradat aquest missatge. No obstant si prefereixes no seguir informat sobre les ofertes i descomptes exclusius de www.trito.es sempre pots cancel·lar la teva subscripció.