EDITORIAL · DISCOGRAFICA · DISTRIBUÏDORA  
No pots veure les imatges? www.trito.es
 
28 de març del 2006
FotoNOVETAT: Illeta de Francisco Escudero
L'Oratori elegíac per a baríton, cor i orquestra Illeta del compositor basc Francisco Escudero és l'última partitura que ha editat Tritó. Aquesta obra s'afegeix a la Simfonia núm. 5 "Ultreia" d'aquest compositor que presentàvem fa només uns dies. Illeta (Funeral) va ser acabada el 1952. El text és del poeta basc Xavier Lizardi (pseudònim de José María Aguirre) i descriu de manera íntima el funeral de l'àvia materna del poeta fet a Zarautz el 1930. Gràcies a la mobilització de particulars, societats i institucions, Illeta va interpretar-se sovint al País Basc al llarg de la segona meitat dels anys cinquanta, i va deixar una empremta significativa en la vida artística i cultural basca.
FotoL'Orquestra Nacional de Espanya recupera la música de Sor
Si l'OBC (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya) programa aquests dies l'obertura del melodrama La Elvira Portuguesa de Ferran Sor, el cap de setmana que ve serà l'Orquestra Nacional d'Espanya, amb el seu titular Josep Pons al capdavant, qui tregui de l'oblit una altra de les partitures orquestrals d'aquest compositor: l'obertura del ballet Hercule et Omphale. Es podrà sentir el 31 de març, 1 i 2 d'abril a l'Auditori Nacional de Música de Madrid. Tritó té disponible la partitura de l'obertura d'Alphonse et Léonor, un altre dels ballets de Sor.
Condicions legals: Esperem que t'hagi agradat aquest missatge. No obstant si prefereixes no seguir informat sobre les ofertes i descomptes exclusius de www.trito.es sempre pots cancel·lar la teva subscripció.