Foto: Luigi Boccherini

Luigi Boccherini

Lucca (Itàlia) 1743 - Madrid 1805

Nascut a Itàlia. Fou un personatge rellevant pel que fa el desenvolupament del quartet i quintet de cordes del s.XVIII. Fill de pare violoncelista i contrabaixista, fou intèrpret virtuós de violoncel des de molt jove i durant el seu primer viatge a Viena començà a composar, i metre estigué a Milà entra amb contacte amb Giovanni Battista Sammartini el qual li influí de manera decisiva. Gràcies al viatge a Roma es va familiaritzar amb la música polifònica de Palestrina i Corelli.

Després es traslladà a Madrid (1768) en busca d’una feina fixa tot i que la seva música ja era popular arreu, i es dedicà íntegrament a la composició. Intentà ingressar a la Capella Reial però no fou possible, i poc després entrà amb contacte amb l’Infant Don Luís Antonio de Borbón pel qual treballà amb unes condicions molt favorables. Des de 1776 fins al 1785 seguí a l’Infant Lluís en un desterrament, i amb la mort d’aquest ocupà un lloc a la Capella Reial sense oposició, i poc després a la Capella de Francisco Brunetti i, amb obres, per la comtessa-duquessa de Benavente.

Entre la seva obra hi trobem l’Stabat Mater, La Clementina(una sarsuela) i nombrosos quartets, quintets, simfonies, i concerts per a violoncel i orquestra on desenvolupà els recursos instrumentals del quartet i quintet com a formes musicals.

Veure tots els productes d'aquest autor
Escoltar audios d'aquest compositor

Notícies relacionades

post-image-http://blog.trito.es/?p=5071

El Quartet Arriaga a la Quincena Musical de San Sebastián

Com molts de vosaltres ja sabreu, des del 26 de juliol està tenint lloc la Quincena Musical de San Sebastián, un [...]


 

Sobre nosaltres
 
All Content Copyright © 2014 Tritó S.L.
Enamorats, 35-37, baixos - 08013 Barcelona (España)
Telèfon: 933 426 175
Horari: Dilluns a divendres (9:00 - 18:00)
Mètodes de pagament:
Payment methods
Certificat per:
Trustwave
Payment methods