Foto: Julián Gavino Arcas

Julián Gavino Arcas

María (Almería) 1832 - Antequera - Málaga 1882

Guitarrista i compositor que formava part d’una família de guitarristes i compositors espanyols. Fou el més conegut dels virtuosos de la guitarra de les generacions intermèdies entre Sor, Aguado i Giuliani per un costat i Tárrega per un altre. La seva relació amb Antonio Torres va ser de vital importància en el desenvolupament organològic de la guitarra.

La seva formació inicial fou a càrrec del seu pare, més endavant amb José Asencio, Huerta (qui li encaminà la seva carrera com a concertista) i Dionisio Aguado. Cap al 1850 feu una ronda de concerts des de Granada a Madrid que el duen a conèixer a Antonio Torres, el qual construeix guitarres segons els consells d’Arcas. També feu una gira per Barcelona on hi havia el seu germà, i li possibilità a relacionar-se amb el cercle guitarrístic barcelonès i també amb José Brocá, que tenien major influència de Sor, pel qual demostrà molt d’interès. A partir d’aquest moment començà una activitat concertística més continuada i exitosa arreu, cosa que li atorgà grans reconeixements.

Entre la seva producció hi ha obres de caràcter molt diferent. Hi ha obres basades en temes aliens com adaptacions de música orquestral o pianística i fantasies, normalment sobre temes d’òperes. Altres amb aires característics espanyols no andalusos, com la Jota aragonesa i la Muñeira. I un últim tipus de peces andaluses, que és l’obra que transmet més originalitat, i entre les que podem trobar Soleá, Murcianas o El paño entre d’altres. Però té a més altres obres de saló, preludis o Dos danzas españolas.

Veure tots els productes d'aquest autor


 

Sobre nosaltres
 
All Content Copyright © 2014 Tritó S.L.
Enamorats, 35-37, baixos - 08013 Barcelona (España)
Telèfon: 933 426 175
Horari: Dilluns a divendres (9:00 - 18:00)
Mètodes de pagament:
Payment methods
Certificat per:
Trustwave
Payment methods