Foto: Juli Garreta

Juli Garreta

Sant Feliu de Guíxols (Girona) 1875 - Sant Feliu de Guíxols (Girona) 1925

El mateix any de la mort de Pep Ventura, el 1875, naixia a Sant Feliu de Guíxols (Girona) Juli Garreta, que elevaria la música de cobla al grau màxim gràcies a les seves creacions simfòniques.
El seu primer professor de música va ser el seu propi pare, si bé va rebre lliçons d’un pianista, músic local, anomenat Ramon Novi.
Com a músic tocava el violí i el piano, però va sobresortir com a compositor de gran personalitat i inspiració continguda. Als 22 anys va compondre la seva primera sardana, «La pubilla», que es va estrenar el 1897.
En el decurs de la seva vida va escriure prop de vuitanta sardanes, unes vint composicions simfòniques i de cambra, i unes trenta cançons..
Malgrat que la seva música va merèixer els elogis de totes les autoritats sardanístiques, les seves sardanes no van arribar fàcilment al món sardanista: no agradaven als balladors i no van ser revaloritzades per aquests fins a més tard.
No obstant, Toldrà escriu: «La força creadora de Garreta culmina a les sardanes»  i un any abans de la seva mort el 1924, en una memorable audició de sardanes en els jardins de l’Ateneu Barcelonès, el propi Stravinsky va fer un elogi de «Juny», la sardana mestra de Juli Garreta.
Mor el 1925 a la localitat de Sant Feliu de Guíxols, Comarca del Baix Empordà, on va viure tota la seva vida i després de cinquanta anys justs d’haver nascut.Veure tots els productes d'aquest autor
Escoltar audios d'aquest compositor

Notícies relacionades

post-image-http://blog.trito.es/?p=42

Publicat el primer títol de la Col·lecció "Mestres gironins"

El passat divendres va tenir lloc a Sant Feliu de Guíxols (Girona) la presentació del primer volum de la col•lecció [...]


 

Sobre nosaltres
 
All Content Copyright © 2014 Tritó S.L.
Enamorats, 35-37, baixos - 08013 Barcelona (España)
Telèfon: 933 426 175
Horari: Dilluns a divendres (9:00 - 18:00)
Mètodes de pagament:
Payment methods
Certificat per:
Trustwave
Payment methods