Sense imatge

Juan José Castro

Avellaneda 1895 - Buenos Aires 1968

Compositor, director d’orquestra, violinista i pianista. Va ser una dels músics argentins de major prestigi a primera meitat de segle. Fill d’una família de músics, es formà a Buenos Aires i degut al seu talent i als reconeixements, anà a Europa per seguir estudiant. Seguí les tendències del nacionalisme romàntic (va fer composició amb V. D’Indy, i piano amb E.Risler) i de la Schola Cantorum parisina.

Començà llavors grans gires per Europa amb músics de gran nivell com M. Quiroga o Risler, i fins i tot altres li estrenarem les seves obres (Ricard Vinyes) que ja es començaven a reconèixer.

Tornà a Buenos Aires, fundà la Sociedad del Cuarteto (1925) i la Orquestra de Cámara del Renacimiento (1928). També ocupà la direcció de grans orquestres i al 1929 amb el seu germà José Maria i d’altres creà el Grupo Renovación que s’obria cap a noves expressions avantguardistes desconegudes a Argentina (Stravinsky, Ravel, Honegger, Schonberg o Bartok).

S’encarregà també de la Direcció General del Teatro Colón, i ocupà una plaça estable a la Orquestra Filarmònica de La Habana, i després al Servicio Oriental de Radiofusión Eléctrica de Uruguay. I més tard ja a Buenos Aires estigué vinculat al Conservatori i a orquestres.

La seva producció va des del gènere líric, ballet, música incidental per a teatre i cinema, a orquestra sola, de cambra, amb solistes... mostrant-nos inspiracions argentines, hispàniques i internacionals segons l’obra.

Darreres publicacions d'aquest compositor


 

Sobre nosaltres
 
All Content Copyright © 2014 Tritó S.L.
Enamorats, 35-37, baixos - 08013 Barcelona (España)
Telèfon: 933 426 175
Horari: Dilluns a divendres (9:00 - 18:00)
Mètodes de pagament:
Payment methods
Certificat per:
Trustwave
Payment methods