Foto: Josep Maria Mestres-Quadreny

Josep Maria Mestres-Quadreny

Barcelona 1929

Mestres Quadreny va estudiar Ciències a la Universitat de Barcelona i música amb C. Taltabull. Des de l’inici de la seva carrera de compositor ha dedicat un gran esforç a la promoció i la difusió de la música contemporània. Ha estat membre fundador de nombrosos cercles musicals i culturals, com ara: “Cercle Manuel de Falla”, “Música Oberta” del “Club 49”, “Conjunt Català de Música Contemporània”, “Laboratori de Música Electroacústica Phonos”, “Grup Instrumental Català” i “Amics de la Música de Barcelona”. Formà part de la Comissió coordinadora de l’àmbit de música del "Congrés de Cultura Catalana" (1976-1977) i va ser President de l’“Associació Catalana de Compositors” (1977-1979).


La seva música ha evolucionat sempre darrere una permanent renovació d’idees i una progressiva incorporació de noves tècniques, molt sovint derivades d’altres camps de la creació artística i dels coneixements científics actuals. Antidogmàtic per naturalesa, el seu camp d’exploració és molt vast i va des d’obres interpretades únicament pel públic –Self-Service– fins a obres compostes per ordinador –Ibèmia–, passant per un ampli ventall de peces per a orquestra, cambra, solistes, escena, etc. Ha fet música incidental per a teatre i cinema i ha col•laborat amb Joan Brossa en diverses obres de teatre musical, com Suite Bufa, L’armari en el mar i les òperes Cap de mirar i El ganxo.


Presideix la Fundació Phonos des del 1975, quan s’hi va crear el primer laboratori electroacústic. És membre de la Junta Rectora del Patronat de “l’Auditori” i de la “Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya”, com també del seu consell d’administració. Igualment forma part de la comissió delegada del patronat de la “Fundació Joan Miró” i del patronat de la “Fundació Joan Brossa”.

Veure tots els productes d'aquest autor
Escoltar audios d'aquest compositor

Notícies relacionades

post-image-http://blog.trito.es/?p=6124

Música d’orgue a Catalunya IV

Dins de la col·lecció de CDs sobre música catalana d’orgue acaba de sortir el darrer disc, aquest cop dedicat a la [...]

post-image-http://blog.trito.es/?p=5007

Robert Gerhard-Collage: edició especial

Avui us presentem una novetat en el Catàleg Tritó sobre l'obra del compositor Robert Gerhard. Sota el títol de [...]

post-image-http://blog.trito.es/?p=2543

Col·lecció Música Breu

Tritó Edicions presenta la nova col·lecció de publicacions de música de cambra. Amb el títol de Música Breu, es [...]


 

Sobre nosaltres
 
All Content Copyright © 2014 Tritó S.L.
Enamorats, 35-37, baixos - 08013 Barcelona (España)
Telèfon: 933 426 175
Horari: Dilluns a divendres (9:00 - 18:00)
Mètodes de pagament:
Payment methods
Certificat per:
Trustwave
Payment methods