Foto: José Luis Ortega Monasterio

José Luis Ortega Monasterio

Santoña, Cantabria 1918 - Barcelona 2004

Autor d’una cinquantena d’havaneres, entre elles la famosíssima El meu avi. Al quedar-se orfe de pare i mare (als vuit anys), Ortega Monasterio va passar un temps a Motriku i va instal•lar-se després a la casa pairal de les seves ties germanes, prop de Girona. És allí on comença a tocar, a compondre i a cantar a la catedral, al mateix temps que inicia una ascendent carrera militar, que el duu a destinacions com, Jaca, Puigcerdà o Menorca, fins que el 1964 és destinat a Palamós.

Va ser un dels organitzadors de la primera Cantada d’havaneres de Calella de Palafrugell (1967). A l’any següent va compondre l’obra que li donaria més renom, l’havanera El meu avi. Conjuntament amb Evarist Puig i Joaquim Simó va fundar el 1972 el Festival de Cançó Marinera de Palamós.

A principis dels setanta participa en la fundació de la Unión de Militars Demòcrates, organització que advocava per la modernització de l’exèrcit. Pocs anys després és expulsat de l’exèrcit per "ofensa a l’honor". En 1984, el govern va revisar el judici i li va restituir l’honor i grau de coronel, però no reprendrà la carrera militar doncs ja es dedicava plenament a la música, cantant i component havaneres amb el grup que havia fundat: Cavall Bernat.

En 1999 va rebre la Creu de Sant Jordi per la seva labor de divulgació d’aquest gènere musicalVeure tots els productes d'aquest autor


 

Sobre nosaltres
 
All Content Copyright © 2014 Tritó S.L.
Enamorats, 35-37, baixos - 08013 Barcelona (España)
Telèfon: 933 426 175
Horari: Dilluns a divendres (9:00 - 18:00)
Mètodes de pagament:
Payment methods
Certificat per:
Trustwave
Payment methods