Foto: Hèctor Parra

Hèctor Parra

Barcelona 1976

Nascut a Barcelona el 1976 i resident a Paris des del 2002, va fer els estudis musicals al Conservatori Superior de Barcelona (Carles Guinovart i David Padrós), a Ginebra amb Michael Jarrell i a l’IRCAM amb Jonathan Harvey i Brian Ferneyhough, entre d’altres. Des del 2013 és professor de Composició del curs internacional de composició de l’IRCAM.
El 2011 va rebre el premi Ernst von Siemens de Composició i el 2007 el Donald Aird Memorial Prize de San Francisco i el Premi Impuls (Graz). El 2005 va guanyar per unanimitat el Tremplin de l’Ensemble InterContemporain i el 2002 el Premi de Composició Musical de l’INAEM. Ha rebut encàrrecs de l’Estat francès, del Museu del Louvre, de l’Acadèmia de les Arts de Berlín, de la Munchener Biennale, de la Philharmonie de Colònia, de la Wiener Konzerthaus, de la ONE i de l’OBC entre d’altres.

Orquestres com les filharmòniques de Tòquio i Brussel·les, la BBC Scottish Symphony Orchestra, la Freiburger Barockorchester, la Stuttgart Radio Symphony Orchestra o el Klangforum Wien han interpretat les seves obres en molts dels principals festivals i auditoris internacionals, com els de Lucerna, Philharmonie de Paris, Wien Modern, Warsaw Autumn, Donaueschingen, Filharmònica de Múnic, Berlin Staatsoper, Tokyo Suntory Hall, Guggenheim de Nova York, etc.

Ha escrit cinc òperes en col·laboració amb els escriptors Marie NDiaye, Händl Klaus, la física teòrica Lisa Randall i els directors d’escena Calixto Bieito i Georges Lavaudant, entre d’altres. Han estat estrenades amb gran èxit de públic i de crítica a Múnic, Paris, Schwetzingen, Madrid, Barcelona, Berlin, etc.

La seva música està publicada per Durand/Universal Music Publishing Classical i per Tritó Edicions. Els segells austríacs KAIROS i Col·legno i el català Ars Harmònica han publicat quatre CDs monogràfics amb la seva obra.

http://www.hectorparra.net

Veure tots els productes d'aquest autor
Escoltar audios d'aquest compositor

Notícies relacionades

post-image-http://blog.trito.es/?p=7493

Héctor Parra estrena una peça inèdita en el XI Concurs Internacional de Direcció de l'Orquesta de Cadaqués

Amb la voluntat de seguir apostant per la música contemporània, l'onzena edició del Concurs Internacional de [...]


 

Sobre nosaltres
 
All Content Copyright © 2014 Tritó S.L.
Enamorats, 35-37, baixos - 08013 Barcelona (España)
Telèfon: 933 426 175
Horari: Dilluns a divendres (9:00 - 18:00)
Mètodes de pagament:
Payment methods
Certificat per:
Trustwave
Payment methods