Foto: Enrique Granados

Enrique Granados

Lleida 1867 - Canal de la Mànega 1916

Estudia piano a Barcelona amb Joan Baptista Pujol i l’any 1887, viatja a París per a estudiar amb Charles de Beriot. A París, alhora que va mantenir la seva amistat amb Albéniz, Nin i Viñes, va començar a mantenir contacte directe amb els més importants compositors francesos del moment, Faure, Debussy, Ravel, Dukas, d’Indy, establint una estreta relació amb Camille Saint-Saëns.

El 1989 torna a Barcelona on ofereix un any després el seu primer recital. L’any 1892 va fer la seva primera interpretació del Piano Concerto de Grieg, a Espanya i assoleix el seu primer gran èxit amb la sarsuela María del Carmen a més d’estrenar varies obres de cambra i peces al piano. L’any 1901 va fundar l’Acadèmia Granados, que va convertir en el segell de l’ensenyament de l’art d’interpretar al piano, tal com ell l’entenia.

El seu més gran èxit vindria amb la suite per a piano Goyescas, estrenada a Barcelona el 1911, fet que l’impulsa a adaptar el material i fer una òpera, que es veu obligat a estrenar als estats units el 1916, degut a que Europa es veia agitada per la primera gran guerra. Malauradament, quan tornava a Espanya, el Sussex, el vaixell en el que viatjava de Londres a Barcelona  va ser torpedinat per un submarí alemany mentre creuava el Canal de la Mànega, morint amb ell una de les darreres figures del pianisme romàntic.

Veure tots els productes d'aquest autor
Escoltar audios d'aquest compositor

Notícies relacionades

post-image-http://blog.trito.es/?p=2088

L'obra que començà Albèniz y acabà Granados

"Verdaderamente Azulejos son deliciosos. Rosina me ha regalado el original de Isaac y lo guardo como oro en [...]


 

Sobre nosaltres
 
All Content Copyright © 2014 Tritó S.L.
Enamorats, 35-37, baixos - 08013 Barcelona (España)
Telèfon: 933 426 175
Horari: Dilluns a divendres (9:00 - 18:00)
Mètodes de pagament:
Payment methods
Certificat per:
Trustwave
Payment methods