Foto: Àngel Cerdà

Àngel Cerdà

Oviedo 1924

Compositor. Cursà els seus estudis al Conservatori del Liceu de Barcelona amb Pere Vallribera (piano) i Cristòfor Taltabull (composició). Un cop finalitzats els estudis començà a treballar la polimodalitat com a tècnica musical. Va ser membre actiu del Círculo Manuel de Falla, societat fundada al 1947 que dugué a terme una important tasca de dinamització de la composició musical a Catalunya a favor de les noves tendències.

La seva producció musical té dos períodes molt definits: la dècada dels 50, on quasi tota la seva obra està escrita per a instruments solistes o conjunts de cambra; i la dècada dels 80, on hi ha més obra orquestral. En el període entre les dues etapes només escrigué Trece conciones populares catalanas.

La seva obra té influències impressionistes i més tard expressionistes, fent que tingués un gran reconeixement al moment, i durant el segon període aconsegueix que la seva obra tingui més solidesa. Té un domini de la forma i força habilitat en la utilització dels recursos tímbrics, a més d’influències folklòriques i de l’expressionisme.


 

Sobre nosaltres
 
All Content Copyright © 2014 Tritó S.L.
Enamorats, 35-37, baixos - 08013 Barcelona (España)
Telèfon: 933 426 175
Horari: Dilluns a divendres (9:00 - 18:00)
Mètodes de pagament:
Payment methods
Certificat per:
Trustwave
Payment methods