Foto: Amando Blanquer

Amando Blanquer

Alcoi - Alacant 1935

Compositor. Començà la seva formació musical a la Banda de Música Primitiva d’Alcoi on estudià flauta, trompa, violí i piano i s’inicià a l’harmonia. Començà a composar pas dobles i marxes per les bandes en raó dels moros i cristians de les festes d’Alcoi als quinze anys. Ingressà al Conservatori Superior de Música de València per completar la seva formació tot i que ja dirigia algunes bandes, i després viatjà a París on sobre tot fou influenciat per Messiaen, i als anys 60 culminà la seva formació a Itàlia on assistí a classes amb Petrassi. Obtingué per tant un munt de titulacions, i una gran formació no només de les classes sinó amb la pròpia recerca.
Un cop tornà a València va obtenir les càtedres de contrapunt i composició al Conservatori, fins que al 1971 fins al 1976 n’ocupa la plaça de director.
Tot i la docència seguí amb la tasca de compositor, faceta amb la que obtingué un grans reconeixements, premis i encàrrecs. Vetllà també per dotar les bandes d’un repertori propi i de qualitat. Segueix una línia personal dins l’època que no podem encaminar cap a cap tendència concreta. Té una interessant concepció de la tímbrica i major rellevància dels instruments de vent, un ús lliure de la modalitat (segueix l’anomenat modalisme tonal), una gran inventiva melòdica...

Veure tots els productes d'aquest autor


 

Sobre nosaltres
 
All Content Copyright © 2014 Tritó S.L.
Enamorats, 35-37, baixos - 08013 Barcelona (España)
Telèfon: 933 426 175
Horari: Dilluns a divendres (9:00 - 18:00)
Mètodes de pagament:
Payment methods
Certificat per:
Trustwave
Payment methods