Foto: Agustín Barrios

Agustín Barrios

San Juan Bautista 1885 - San Salvador 1944

Guitarrista i compositor paraguayà amb un important paper com a creador de música per a guitarra. Començà a tocar la guitarra en el sí d’una orquestra de caire familiar. Es traslladà a la capital per estudiar al Instituto Paraguayano. Rebé una beca del Colegio Nacional de Asunción on hi estudià matemàtiques, periodisme, dibuix i literatura. Al 1910 començà una gira artística fins que al 1912 s’establí a Montevideo durant quatre anys, i al 1916 va anar a Brasil tot i que feu nombroses gires durant quinze anys. Patia fases de depressió que el feien aturar les gires i centrar-se d’una manera intensa en la composició i l’estudi.

Els seus trets indígenes i el desig d’explotar-lo mediàticament li feren agafar el nom de Nitsuga (inversió del seu nom) Mangoré, i fer espectacles tocant la guitarra vestit primer amb frac i després d’indígena. Cap a 1935 decideix no tronar a usar aquest nom.
Al 1939 va ser nomenat professor de guitarra del Conservatori de Música de San Salvador, càrrec que el dugué a ser homenatjat i considerat “geni nacional”.

La seva obra té tres estils ben diferenciats: el clàssic, el romàntic i el nacionalista. No és pas un procés evolutiu sinó diacrònic, com a tendències que ha seguit. A més té també una intenció folkòrica i popular. Entre les seves gran obres podem trobar-hi: Estudio de concierto, Capricho español, gavotes, valsos, estudis...

http://www.agustinbarrios.com

Veure tots els productes d'aquest autor


 

Sobre nosaltres
 
All Content Copyright © 2014 Tritó S.L.
Enamorats, 35-37, baixos - 08013 Barcelona (España)
Telèfon: 933 426 175
Horari: Dilluns a divendres (9:00 - 18:00)
Mètodes de pagament:
Payment methods
Certificat per:
Trustwave
Payment methods