Josep Soler & Alban Berg

Josep Soler (1935 - )
Alban Berg (1885 - 1935)

Within the work of Josep Soler, the music for violin and piano appears as a perfect summary of his compositional evolution. We can find traces left by composers of various generations and disciplines.

The CD includes works of three different decades each of them rooted in different contexts.

The Sonata by Berg was included in this CD because is a merely and representative sample of the esteem of Josep Soler to the composer whose work glossed on more than one occasion.

The performers Miguel Simarro (violin) and Robert Schröder (piano) are creators of this unique sound document that we hope to be a great success.

It is noteworthy that the realization of this recording project has been possible thanks to the collaboration of a number of entities among which we can mention ecooo, Escola Superior de Música de Catalunya, L’Auditori, CatMúsica , Música de Cambra de Castelldefells and l’Auditori de Vilafranca del Penedés.

> Click here to buy this product (from 12.04 €)
> View more details of this product

> More about Josep Soler
> More about Alban Berg

Customer reviews

Expert reviews

Tant Simarro com Schröter són músics de gran talent que es mostren tothora posseïdors d’una tècnica acurada. Les seves interpretacions no defugen la profunditat emocional d’un llenguatge estructurat amb força intel·ligència, com és el de Josep Soler.

Un monográfico que muestra la necesidad d eotros registros que recojan como se merece la diversidad creativa de Soler.

Si alguna cosa queda clara des del minut u en aquest CD és que el violinista Miguel Simarro i el pianista Robert Scröter estan del tot compromesos amb la poètica musical de Josep Soler [...]l'enregistrament és una mostra perfecta de la poètica encalmada i meditativa que ha anat sent cada cop més el segell distintiu de la porducció del Soler madur.[...] Els amants de la música de Josep Soler trobaran en aquest CD una de les millors versions imaginables de les seves creacions. I, per aquells que no el coneguin, el Cd presenta, sense dubte, una magnífica porta d'entrada a l'univers profundament personal d'aquest compositor.

En manos de dos buenos intérpretes, estas obras de Soler que proceden de las dos últimas décadas, muestran una consistencia excepcional y una estructura expresiva que nos habla de una frase inspirada y romántica, no en el sentido estilístico del término, sino en el del compositor que con un lenguaje propio y actual se manifiesta dentro de una tradición en poeta.

El disc ha quedat realment molt bé. Felicitats: heu fet un treball molt acurat.

UN RONDINAIRE COHERENT

Related news

post-image-http://blog.trito.es/?p=7058

Josep Soler, from Munich to Barcelona

Tomorrow, Saturday, will be held in Munich a concert with works from the CD Josep Soler & Alban Berg recently [...]

Videos

RSS Subscription
 

 
All Content Copyright © 2014 Tritó S.L.
Enamorats, 35-37, baixos - 08013 Barcelona (Spain)
Phone: +34 933 426 175
Hours: Monday to Friday (9am - 6pm) GMT+01:00
Payment methods:
Payment methods
Certified by:
Trustwave
Payment methods