Obres per a orgue

Vicent Rodríguez (1690 - 1760)

L’estudi de la música per a orgue del segle XVIII a Espanya presenta encara serioses dificultats, per l’escassa conservació de fonts procedents de la primera meitat d’aqueixa centúria.La finalitat d’aquesta publicació és donar a conèixer l’obra per a orgue del compositor i organista valencià Vicent Rodríguez (1690-1760).

Vicent Rodríguez va ser el successor en la catedral de València de Joan Cabanilles (1644-1712). El recent descobriment del manuscrit M1012 va oferir la sorpresa d’incloure, entre les seues pàgines, una quantitat considerable d’obres per a orgue de Vicent Rodríguez, fet que va propiciar la projecció d’una publicació que reunira tota la seua producció organística.

A excepció d’una de les produccions contingudes en aquesta font, la resta eren inèdites i en destacaven les composicions següents de Vicent Rodríguez: una fantasia, set tocates i un partit, les quals formen un corpus prou considerable i significatiu per a ser investigat i comparat amb la seua coneguda faceta de compositor de sonates per a clavecí.S’ha considerat oportú incloure, en aquesta edició, algunes de les obres anònimes de l’esmentat manuscrit M1012.

Entre totes ofereixen una imatge prou completa del manuscrit que en facilitarà la valoració com a font única i imprescindible per al coneixement del repertori organístic de la primera meitat del segle XVIII. De manera que, en aquesta edició, se sumen ambdós objectius: presentar l’obra organística del successor de Cabanilles i mostrar la riquesa musical de la font d’on procedeix.

La primera part d’aquet volum és un estudi de la figura de Vicent Rodríguez i dels trets estilístics de totes les obres seleccionades per a aquesta publicació; en la segona part s’hi exposen els criteris d’edició i l’aparat crític.


Aquest volum forma part de ColÀlecció de compositors valencians


> Més informació sobre aquest producte

> Veure més sobre Vicent Rodríguez

Opinió d'altres usuaris

La crítica diu

 

Sobre nosaltres
 
All Content Copyright © 2014 Tritó S.L.
Enamorats, 35-37, baixos - 08013 Barcelona (España)
Telèfon: 933 426 175
Horari: Dilluns a divendres (9:00 - 18:00)
Mètodes de pagament:
Payment methods
Certificat per:
Trustwave
Payment methods