Simfonia núm. 3 Poemas de luz

Manuel Castillo (1927 - 2005)

Manuel Castillo va compondre la seva tercera simfonia entre 1993 i 1994 per encàrrec de la Companyia Sevillana d’Electricitat que complia el seu centenari.

Es va estrenar en el Teatre Maestranza de Sevilla amb l’Orquestra Sinfònica de Sevilla sota la direcció de Vjekoslav Sutej.

La fàcil connexió entre l’electricitat i la llum li duu a intentar aquests poemes de llum que parteixen de la idea mateixa de lluminositat però que no deriven ni per camins descriptius ni tan sols impressionistas, sinó que impregnen el concepte compositivo.

Lluny de la música programàtica, i més enllà dels títols concrets dels seus moviments, ens trobem amb una obra de música pura i abstracta i enorme contingut formal i expressiu.
Encara que de nou ens trobem davant una forma cuatripartita, els tres moviments d’aquesta obra segueixen l’habitual esquema tripartitt de Castillo de manera que aquí, en lloc de veure una possible unió entre els dos primers moviments, sembla que ens trobem amb un monumental afegit, un genial estrambote que és el Passacaglia final.

> Vull comprar aquest article (des de 62,40 €)
> Més informació sobre aquest producte

> Vols llogar els materials d'aquesta obra?

> Veure més sobre Manuel Castillo

Opinió d'altres usuaris

La crítica diu

Audio / Vídeo

 

Sobre nosaltres
 
All Content Copyright © 2014 Tritó S.L.
Enamorats, 35-37, baixos - 08013 Barcelona (España)
Telèfon: 933 426 175
Horari: Dilluns a divendres (9:00 - 18:00)
Mètodes de pagament:
Payment methods
Certificat per:
Trustwave
Payment methods