A Pleasing Agreeable Style:Joan Pla & Carles Baguer. Duets de flauta

Carles Baguer (1768 - 1808)
Joan Pla (1720 - 1761)

Aquests duets han pogut enregistrar-se gràcies al minuciós treball de reconstrucció musicològica realitzat a partir de la font manuscrita. Fins al moment només eren accessibles mitjançant còpies subministrades per l’arxiu de música de l’ Abadia de Montserrat.

Els duos de Joan Pla, compositor pertanyent a la generació anterior a Carles Baguer, són accessibles en una edició del segle XVIII la grafia de la qual és summament llegible per als instrumentistes especialitzats en música antiga. En aquest enregistrament Marco Brolli i Joan Bosch utilitzen instruments adequats per a l’època; flautes d’una i sis claus basades en un model de Karl August Grenser i afinades a 430 Hz.

Sens dubte es tracta d’una interessant i atractiva novetat que pot captivar tant a aquells apassionats per la música antiga com a les o´des curioses que s’interessin per conèixer una mica més el nostre patrimoni.

> Vull comprar aquest article (des de 12,04 €)
> Més informació sobre aquest producte

> Veure més sobre Carles Baguer
> Veure més sobre Joan Pla

Opinió d'altres usuaris

La crítica diu

El interés y atractivo de esta grabación queda aún más realzado por la encomiable versión de ambos solistas, especialistas en la interpretación con instrumentos históricos, que emplean copias de una flauta alemana de 1790.

Refinades interpretacions, les dels dos flautistes , realitzades amb dos "traversi". [...] Música d'una bellesa innegable i que la seva claredat lírica i dialogant converteixen en summament atractiva. Un enregistrament fruit d'un treball musicològic curós i que dóna a conèixer les obres del llegat de dos dels compositors catalans més emblemàtics.

Marco Brolli Y Joan Bosch hacen una brillante interpretación con instrumentos de época.

"Cerramos los ojos y nos transportamos a otra época, a otro mundo, a otra dimensión. Escuchar música barroca con instrumentos originales nos conduce a un momento pasado y nos eleva el alma hasta lo más alto. Dejamos volar nuestra imaginación, la cual, nos lleva hasta un gran salón palaciego entre nobles, reyes y súbditos..." "...El timbre de los traversos, interpretados de una forma tan sublime por Marco Brolli y Joan Bosch, es tan dulce como la miel y tan suave como el terciopelo, nos transmite paz y tranquilidad..." "..Las articulaciones idénticas y tan bien sincronizadas hacen de cada movimiento algo pulcro y redondo, fresco y radiante..." "...Música que nos aleja de las preocupaciones y nos acerca a la sonrisa y la distracción..." "...Esta música compuesta por autores españoles no pierde la frescura y la ingenuidad del primer día. Obras desconocidas que cuando se descubren te enganchan hasta el punto de no poder parar de escucharlas y disfrutarlas, sin duda pequeños bombones que endulzan al oído una y otra vez...."

És un plaer escoltar aquesta música, aquests intèrprets i endinsar-se en aquest món sonor tant especial. Un plaer constatar la voluntat, tant per part dels músics com dels editors, de seguir descobrint el patrimoni del nostre país, i de constatar que s'ha fet amb uns criteris de qualitat extrahordinaris.

Notícies relacionades

post-image-http://blog.trito.es/?p=7595

Excel·lent presentació del disc de sonates de joan Pla i Carles Baguer

El dijous 30 de gener va tenir lloc a la nostra sala de Tritó la presentació del disc A pleasing Agreeable Style, [...]

post-image-http://blog.trito.es/?p=7564

Presentem l'últim disc del nostre segell: "A pleasing Agreeable Style.Joan Pla & Carles Baguer"

Des d'un principi el nostre segell s'ha regit per dues prioritats: la recuperació de repertori hispànic i la [...]

Audio / Vídeo

Vídeos

 

Sobre nosaltres
 
All Content Copyright © 2014 Tritó S.L.
Enamorats, 35-37, baixos - 08013 Barcelona (España)
Telèfon: 933 426 175
Horari: Dilluns a divendres (9:00 - 18:00)
Mètodes de pagament:
Payment methods
Certificat per:
Trustwave
Payment methods