Aljibe de Madera: Homenaje a Andrés Segovia. Javier Riba (guitarra)

Isaac Albéniz (1860 - 1909)
Gaspar Cassadó (1897 - 1966)
Manuel de Falla (1876 - 1946)
Jaume Pahissa (1880 - 1969)
Francisco Tárrega (1852 - 1909)
Claude Debussy (1862 - 1918)
Ernesto Halffter (1905 - 1989)
Adolfo Salazar
Javier Riba
José María Franco
Vicente Arregui
Pedro Sanjuán

En el 25 aniversari de la mort de Andrés Segòvia , TRITÓ presenta un disc per la iniciativa del guitarrista Javier Riba que va seleccionar acuradament les peces que l’integren.

Es planteja així dibuixar un recorregut biogràfic per la vida d’Andrés Segòvia amb obres que d’alguna manera han tingut a veure amb la seva formació i carrera musical.

Una col À lecció d’instants musicats per al plaer de les orelles i la inspiració dels afectes d’aquells que estimen la guitarra o que s’inicien en la seva audició.

> Vull comprar aquest article (des de 12,04 €)
> Més informació sobre aquest producte

> Veure més sobre Isaac Albéniz
> Veure més sobre Gaspar Cassadó
> Veure més sobre Manuel de Falla
> Veure més sobre Jaume Pahissa
> Veure més sobre Francisco Tárrega
> Veure més sobre Claude Debussy
> Veure més sobre Ernesto Halffter
> Veure més sobre Adolfo Salazar
> Veure més sobre Javier Riba
> Veure més sobre José María Franco
> Veure més sobre Vicente Arregui
> Veure més sobre Pedro Sanjuán

Opinió d'altres usuaris

La crítica diu

"Esta conjunción de un instrumento mítico, con una interpretación impecable y un programa que ilumina con música aspectos cruciales de la historia de la guitarra que hasta ahora permanecían en la penumbra de los libros, da lugar a una producción discográfica de una excelencia indiscutible. "

"Javier Riba, amb una guitarra Vicente Arias de 1900, és un intèrpret excel·lent gràcies a que la solidesa tècnica és la base de la intel·ligibilitat en l’articulació; de l’enorme capacitat de matís; de l’habilitat en les dinàmiques i, en conjunt, de l’aconseguit idiomatisme amb què recrea cada obra. En destaquen la Catalanesca de Cassadó, els Preludis de Tàrrega i el Romancillo de Salazar alhora que a les transcripcions de Miquel Llobet de les pàgines d’Albéniz i de Falla, on Riba aconsegueix una vivacitat i fluïdesa que harmonitzen senzillesa, gràcia i mesura en el que és evocatiu i l’expressiu amarant-ne el caràcter rapsòdic i ritme."

Amb unes articulacions curoses i pulcres, Riba busca el punt just d’equilibri entre una al·locució exhortativa i la mesurada expressió que la dansa ha de tenir en cada cas concret —com a la Romanza de Franco, o la Catalanesca de Cassadó—, per engrandir la sonoritat generosa d’un instrument mític amb un repertori que li és genuí. Les transcripcions esdevenen, una vegada més, reptes tècnics que han ajudat a desenvolupar la tècnica, depurant-la i ampliant-la. No cal, per això, oblidar-les ni menystenir-les. Riba ens permet gaudir d’elles amb una ufanor prodigiosa: es mostra en tot moment hereu indiscutible de la tradició encapçalada per Segovia.

"Davvero una versione notevole" [...]"Illuminanti come sempre le note introduttive di Angelo Gilardino. Disco assolutamente consigliato a tutti gli amanti de la cisterna di legno de della musica autentica."

El disco es maravilloso en todos sus aspectos técnicos, acordes a la maestría de Riba, que continúa con acierto su trayectoria con la discográfica Tritó, para la que grabó no ha mucho ese disco sobre Albéniz que deslumbró. El mismo autor con el que se remata esta belleza de registro, ofreciendo Córdoba al caudal previamente grabado.

Tres piezas de Falla, conocidas, irrumpen para demostrar la maestría no ya solo del gaditano universal, sino del propio intérprete. Qué fuerza y qué lectura más admirable.

Bonito el homenaje de transcribir el segundo Arabesco de Debussy, pieza que tañera Segovia en su presentación pública en la capital en 1913

"Javier Riba, a través de piezas dedicadas vinculadas de alguna manera al de Linares monta un programa lleno de atractivos a fin de reconstruir una biografía musical. Se apoya para ello en siete páginas impecables de estudio introductorio, donde el generoso anecdotario narrado no hace sino esmaltar un contexto histórico bien expuesto y entendido."

No hi ha cap opinió, sigues el primer en fer-ho!

Notícies relacionades

post-image-http://blog.trito.es/?p=6534

Javier Riba presenta el seu CD d’homenatge a Andrés Segovia

El proper 4 de novembre el guitarrista Javier Riba farà un homenatge a Andrés Segovia, tot coincidint amb el [...]

Vídeos

 

Sobre nosaltres
 
All Content Copyright © 2014 Tritó S.L.
Enamorats, 35-37, baixos - 08013 Barcelona (España)
Telèfon: 933 426 175
Horari: Dilluns a divendres (9:00 - 18:00)
Mètodes de pagament:
Payment methods
Certificat per:
Trustwave
Payment methods