TOLDRÀ: Suite en Mi / GARRETA: Concert per a violí i orquestra

Juli Garreta (1875 - 1925)
Eduard Toldrà (1895 - 1962)

Després de l’èxit del disc de les Impressions simfòniques de Juli Garreta, TRITÓ juntament amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, donen sortida a aquesta nova producció discogràfica.

En aquesta ocasió s’ha volgut oferir una mostra del simfonisme català de començaments del segle XX amb obres altament representatives i encara fins al moment poc conegudes internacionalment.

De la primera, el Concert per a violí i orquestra de Juli Garreta , no tenim constància que hi hagi enregistraments comercials anteriors a la que aquí us presentem. Es tracta de l’última obra estrenada en vida del compositor que va romandre més de 50 anys oblidada. A les notes del disc, Joaquim Rabaseda i Joan Gay ens hi diuen :

"L’exigència tècnica de l’escriptura de Garreta, la subtilitat interpretativa que requereix i la dimensió extraordinària d’una inventiva desbordant potser refrenó algun intent d’estrenar l’obra en públic".

La Suite en Mi és el primer treball orquestral de Toldrà i va ser estrenat al 1919. Aquest és el primer enregistrament mundial de l’obra. Un treball que aconsegueix combinar amb èxit un estil romàntic nacionalista amb elements tradicionals que evoquen la música i dansa catalana.

> Vull comprar aquest article (des de 12,04 €)
> Més informació sobre aquest producte

> Veure més sobre Juli Garreta
> Veure més sobre Eduard Toldrà

Opinió d'altres usuaris

La crítica diu

Las buenas interpretaciones redondean un trabajo ejemplar en favor del patrimonio musical.

Les versions tenen la qualitat de traduir i entendre bé el tarannà essencial de les composicions sense més, però cal fer esment del superlatiu treball del violinista Santiago Juan en el concert de Garreta.

La captació de so és qualitativa i tant l’OBC, Santiago Juan al violí, com els directors Jaime Martín i Miquel Ortega realitzen un excel·lent treball. Els intèrprets ofereixen lectures acurades en la correlació tècnica i expressiva amb la resultant d’un discurs equilibrat, clar i directe.

Muchas gracias for sending my CD order so quickly. I wanted to tell you that all the music was wonderful; brilliantly played and recorded. Thank you Trito for the recordings of the Garreta compositions. What a shame that in the UK this music, as well as the glorious symphonies of Breton, are unknown.

My copy of the Trito disc has just arrived and I am really looking forward to hearing Garreta's VC later today! I ordered the CD merely based on the comments made in this thread and hopefully I too will the music just as wonderful.

Audio / Vídeo

1. Juli Garreta: A poc a poc - De pressa moderat
2. Juli Garreta: A poc a poc
3. Juli Garreta: A poc a poc - Cadença - De pressa
4. Eduard Toldrà: Allegro vivace e giocoso
5. Eduard Toldrà: Allegretto non troppo mosso
6. Eduard Toldrà: Andante poco mosso
7. Allegro con brio
 

Sobre nosaltres
 
All Content Copyright © 2014 Tritó S.L.
Enamorats, 35-37, baixos - 08013 Barcelona (España)
Telèfon: 933 426 175
Horari: Dilluns a divendres (9:00 - 18:00)
Mètodes de pagament:
Payment methods
Certificat per:
Trustwave
Payment methods