Impressions simfòniques

Juli Garreta (1875 - 1925)

La trascendència del compositor català Juli Garreta es deu principalment a la seva dedicació a la composició de sardanes, però, la seva obra orquestral, mereix una especial atenció.

Les illes Medes es va estrenar el 1923 al Palau de la Música Catalana sota la direcció de Pau Casals.

Encara que no es tracta d’una obra programàtica, és evident la intenció del compositor de descriure de manera poètica un moment particular d’un paisatge.

Impressions simfòniques és la primera obra orquestral del compositor.

Va romandre inèdita durant més d’un segle (la primera edició va ser publicada per TRITÓ) tot i haver-se estrenat el 1907. Aquest és el primer enregistrament, doncs, d’aquesta obra.

Joaquim Rabaseda i Joan Gay , responsables tant de la recuperació i edició de la partitura com de les notes d’aquest disc, ens parlen de que ja en l’època de la composició de les Impressions Simfòniques, Garreta era conegut com el "Wagner de la sardana".

La interpretació a càrrec de la OBC (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya) sota la direcció de Miquel Ortega , contribueixen a que aquest disc sigui especialment recomanable a els amants de la música simfònica.

> Vull comprar aquest article (des de 12,04 €)
> Més informació sobre aquest producte

> Veure més sobre Juli Garreta

Opinió d'altres usuaris

La crítica diu

Las buenas interpretaciones redondean un trabajo ejemplar en favor del patrimonio musical.

"Remarkably individual, delicately easely on the ear ans unexpectedly 'un-Spanish'"... "This a sea vista of a high order, which becomes more haunting as it becomes really familiar, and this beautifully played and recorded disc is increasingly rewarding"

"... el sello TRITÓ lanza un disco de enorme interés dedicado íntegramente a dos obras de Juli Garreta [...]Ha sido un acierto inmenso recuperar estas dos piezas ignoradas de Garreta [...] La versión de la Orquesta Sinfónica de Bracelona y Nacional de Cataluña, bajo la batuta dle experto maestro, Miquel Ortega, ayuda a percibir a Garreta como el gran compositor que fue."

Las islas Medas de Juli Garreta, un hermoso poema sinfónico de resonancias germánicas.

Cal esperar que aquest CD no passi inadvertit i que sigui objecte del reconeixement que mereix.

Les illes medes, estrenado por Pau Casals en 1923, es una pieza maestra, en plena sintonía con el refinamiento straussiano que marcó su época.

"Tenir l'idea de rescatar de l'oblit obra simfònica de juli Garreta constitueix una demostració de sensibilitat i criteri, escassos en la nostra indústria musical"

Muchas gracias for sending my CD order so quickly. I wanted to tell you that all the music was wonderful; brilliantly played and recorded. Thank you Trito for the recordings of the Garreta compositions. What a shame that in the UK this music, as well as the glorious symphonies of Breton, are unknown.

I recently used trito.es to order a lovely CD of music by the Catalan composer Juli Garreta (Impressions simfoniques) and the service was excellent - v fast and reasonably priced. I would certainly recommend them and will be checking out the CDs you mention!

Audio / Vídeo

1. Le illes Medes
2. Impressions simfòniques: No molt de pressa
3. Impressions simfòniques: No molt poc a poc
4. Impressions simfòniques: Temps pmoderat
5.Impressions simfòniques:De pressa i apasionat

Vídeos

 

Sobre nosaltres
 
All Content Copyright © 2014 Tritó S.L.
Enamorats, 35-37, baixos - 08013 Barcelona (España)
Telèfon: 933 426 175
Horari: Dilluns a divendres (9:00 - 18:00)
Mètodes de pagament:
Payment methods
Certificat per:
Trustwave
Payment methods